Letartóztattak egy szír embercsempészt Pécsett
2021. április 15. 18:49

Embercsempészés gyanúja miatt elrendelte egy szír állampolgárságú férfi letartóztatását csütörtökön a Pécsi Járásbíróság - közölte a Pécsi Törvényszék az MTI-vel.

A közleményben azt írták, a gyanú szerint a férfi tizenhat külföldit vett fel az általa vezetett, német rendszámú bérelt kisbuszba hétfő éjjel egy baranyai földúton. Célja az volt, hogy segítsen nekik jogszabály-ellenesen átlépni a magyar-osztrák határt.

A migránsok szír állampolgárnak vallották magukat, okmányaik nem voltak, illegálisan tartózkodtak Magyarországon.

A Pécsi Járásbíróság egy hónapra rendelte el a férfi letartóztatását, a végzés jogerős.

MTI
Címkék:
  • Az EU-hadsereg ötlete visszafelé sülhet el
    Aligha véletlen, hogy minden Európa Birodalom létrehozására irányuló kísérlet kudarcba fulladt, és ennek alapvető oka az, hogy nincs közös európai identitás. Elvileg létezhetne ilyen, pontosabban létre lehetne hozni ilyen önazonosságot, de ahhoz előbb meg kellene nyílni annak a beszédtérnek, amely egységes narratívára építve elbeszélhetővé és megbeszélhetővé tenné mindezt.
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
MTI Hírfelhasználó