Így gyászolja a világ Fülöp herceget
2021. április 10. 09:13

Az egész világ gyászolja a 99 éves korában elhunyt Fülöp herceget, aki egy hónapot volt kórházban fertőzés és egy régebb óta fennálló szívprobléma miatt. Műteni kellett a szívét, ám végül a koronavírus vitte el.

Pénteken 99 éves korában elhunyt Fülöp edinburghi herceg, II. Erzsébet királynő férje. Az Egyesült Királyágban nemzeti gyász kezdődött, országszerte félárbócra eresztették a nemzeti lobogót.

Képes beszámolónkban megmutatjuk, hogyan gyászolják a jótékonysági kezdeményezései miatt is közkedvelt herceget az emberek.

Zsokék és edzőik egyperces néma megállással róják le kegyeletüket a 99 éves korában elhunyt Fülöp edinburghi herceg, II. Erzsébet brit királynő férje előtt a Liverpool melletti Aintree lóversenypályán. (Fotó: MTI/EPA)

Virágcsokrok a londoni Buckingham-palota kerítésénél (Fotó: MTI/EPA)

Részvétnyilvánító üzenet a virágcsokrokon a windsori kastély előtt 2021. április 9-én (Fotó: MTI/EPA)

Fülöp edinburghi herceget, II. Erzsébet brit királynő férjét ábrázoló fényreklám London belvárosában (Fotó: MTI/EPA)

A londoni Buckingham-palota kapujánál elhelyezett virágcsokrokat néző emberek (Fotó: MTI/EPA)

Egy angol kislány virágcsokorral emlékezik az elhunyt Fülöp hercegre (Fotó: MTI/EPA)

Scott Morrison ausztrál miniszterelnök sajtótájékoztatót tart Fülöp herceg edinburgh-i herceg halálát követően a sydney-i Kirribilli Házban (Fotó: MTI/EPA)

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Az EU-hadsereg ötlete visszafelé sülhet el
    Aligha véletlen, hogy minden Európa Birodalom létrehozására irányuló kísérlet kudarcba fulladt, és ennek alapvető oka az, hogy nincs közös európai identitás. Elvileg létezhetne ilyen, pontosabban létre lehetne hozni ilyen önazonosságot, de ahhoz előbb meg kellene nyílni annak a beszédtérnek, amely egységes narratívára építve elbeszélhetővé és megbeszélhetővé tenné mindezt.
  • Magyar templomfelújítás a Felvidéken
    A hit erősítése a magyarság megőrzését is szolgálja, mert ahol a hit megmarad, ott a közösség is megmarad - jelentette ki Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a felvidéki Révkomáromban kedden.
  • Nagy eredmény a védettségi igazolvány kölcsönös elismerése
    Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Karmelita kolostorban fogadta Milo Dukanovic montenegrói államfőt. A megbeszélés fő témái közül kiemelt a vakcinaigazolványok kölcsönös elismerése, amely nagyban hozzájárul majd a mindkét ország számára kulcsfontosságú turizmus ismételt fellendüléséhez.
MTI Hírfelhasználó