Fontos szerepet kaphat a távmunka a járvány elleni védekezésben
2021. március 8. 13:51

A távmunka alkalmazása is segíti a járvány megfékezését, ezért arra kérjük a cégeket, hogy tegyék lehetővé munkatársaik számára az otthoni munkavégzést - mondta Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese.

„Arra kérjük a munkáltatókat, hogy minél több kollégájuk számára biztosítsák az otthoni munkavégzés lehetőségét” - jelentette ki Schanda Tamás. Minél kevesebb a találkozás, annál nehezebben tud terjedni a járvány, ezért nagyon fontos, hogy aki csak teheti, otthonról dolgozzon.

„A home office nemcsak a járvány lassítása miatt fontos, de sok családban így az óvodás, iskolás gyerekeket sem kell másra bízni, velük maradhatnak a szülők” - tette hozzá a miniszterhelyettes. Schanda Tamás emlékeztetett: ahhoz, hogy nyitni tudjunk, most zárnunk kell. „Mindenkire szükség van a járvány elleni küzdelemben. Kérjük, hogy tartsák be a szabályokat, mert csak így, együtt sikerülhet” - mondta a miniszterhelyettes.

MTI
Címkék:
  • Alakul a Facebook-diktatúra
    Mintegy 90 százalékkal csökkent a magyar kormány, a tagjai és intézményeinek közösségi oldalain az elérés és az interakciók száma, a Facebook erről sem előzetes értesítést, sem utólagos magyarázatot nem adott.
  • Reneszánsz barátság
    Olyan világot kell visszahozni, mely méltó Európa múltjához, őseink áldozatvállalásához.
  • Május 10-én indul a jelenléti oktatás a középiskolákban
    Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában közölte: május 10-én indul újra a jelenléti oktatás a középiskolákban. Az operatív törzs döntött arról is, hogy az elmúlt évhez hasonlóan csak írásbeli érettségi vizsga lesz.
MTI Hírfelhasználó