Több mint 800 magyar van lélegeztetőgépen
2021. március 8. 10:44

A hivatalos adatok szerint 2696 az új fertőzöttek száma (a szokásos hétvége-hatás jelentkezik), ezzel a járvány kezdete óta összesen 468 713 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 115 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 15 988 főre emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 336 744 fő, de az aktív fertőzöttek száma is már 115 981 főre emelkedett.

Kórházban lévők száma egy nap alatt 479-cel nőtt, jelenleg 7924 koronavírusos beteg szorul ilyen ápolásra. Közülük 806-an vannak lélegeztetőgépen, a vasárnapinál 28-cal többen. A robbanásszerűen növekvő adatok kapcsán a közlemény ismét figyelmeztet: a brit vírusmutáns több embert képes megfertőzni a korábbi változatoknál, ezért az általános higiéniai szabályok betartása továbbra is elengedhetetlen.

koronavirus.gov.hu
Címkék:
  • Alakul a Facebook-diktatúra
    Mintegy 90 százalékkal csökkent a magyar kormány, a tagjai és intézményeinek közösségi oldalain az elérés és az interakciók száma, a Facebook erről sem előzetes értesítést, sem utólagos magyarázatot nem adott.
  • Reneszánsz barátság
    Olyan világot kell visszahozni, mely méltó Európa múltjához, őseink áldozatvállalásához.
  • Május 10-én indul a jelenléti oktatás a középiskolákban
    Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában közölte: május 10-én indul újra a jelenléti oktatás a középiskolákban. Az operatív törzs döntött arról is, hogy az elmúlt évhez hasonlóan csak írásbeli érettségi vizsga lesz.
MTI Hírfelhasználó