Már a The New York Times is Magyarországot dicséri a kiváló oltási eredményei miatt
2021. március 6. 21:48

Lakosságszám-arányosan Európában csak Málta előzi a magyarokat, világszinten pedig csak 12 országban jobbak valamennyire az adatok, mint hazánkban.

Az Európai Unió tagállamai között Magyarország a második legeredményesebb a tömeges oltás tekintetében, a magyarokat csak Málta előzi meg. Erről a The New York Times is közölt egy táblázatot, igaz ők világszinten nézték a számokat és arányokat.

„Ha minden jól megy, akkor vasárnap estére átlépheti Magyarország az egymilliós határt is, vagyis ennyien lesznek majd beoltva, mivel a hétvégén újabb százezer magyar kapja meg a koronavírus elleni vakcinát” – jelentette ki a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár.

Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai ügyekért felelős államtitkára Facebook oldalán azt írta:

A baloldal a napokban ismét a tökéletes alkalmatlansággal kevert kivételes rosszindulatról tett tanúbizonyságot. A koronavírus-járvány harmadik hullámának elején, két hete, még teljes nyitást követeltek, erről ma már leginkább mélyen hallgatnak. Idejüket azóta az tölti ki, hogy a baloldali médiával karöltve támadják a futó oltási programot, meg persze tovább beszélgetnek arról a fantom Moderna-vakcináról, ami szerintük minden problémánkat megoldaná, miközben abból az adagból az első darab csak idén decemberben érkezne meg. Mire az a szállítmány megérkezne, rég azzal fognak majd támadni minket, hogy miért rendeltünk ennyi vakcinát… Időközben a szerintük összeomló magyar oltási program hatására Magyarország ma a világ 13. legjobb átoltottsági mutatóval rendelkező országává vált.

„Az Európai Unióban pedig már csupán Málta áll előttünk. Köszönjük mindenkinek, aki beoltatja magát, s köszönjük mindenkinek a türelmet, hogy elviseli a menetrendszerű baloldali ámokfutást, illetve az átmenetileg visszatérő szigorításokat”! – közölte az államtitkár.

 

hirado.hu
Címkék:
MTI Hírfelhasználó