NB I - A hajrában lőtt gólokkal nyert az Újpest a Budafok ellen
2021. március 3. 19:55

Az Újpest a 90. és 91. percben lőtt góllal nyert 2-0-ra a vendég Budafok ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 24. fordulójában, szerdán.

OTP Bank Liga, 24. forduló:
Újpest FC-Budafoki MTE 2-0 (0-0)

Szusza Ferenc Stadion, zárt kapus, v.: Pintér
gólszerzők: Csongvai (90.), Perosevic (91.)
piros lap: Kulcsár K. (74.)
sárga lap: Kutrumpisz (16.), illetve Bese (14.)

Újpest: Banai - Kastrati, Kutrumpisz (Csongvai, 57.), Ristevski - Pauljevic (Bacsa, 82.), Mitrovic, Onovo (Bjelos, 92.), Croizet (Szakály P., 57.), Antonov - Beridze, Stieber Z. (Perosevic, 57.)
 
Budafok: Bese - Huszti A., Jagodics, Oláh, Zeke (Medgyes, a szünetben) - Csonka, Micsinai - Ihrig-Farkas (Margitics, 86.), Kovács D., Skribek (Szabó M., 56.) - Zsóri (Kulcsár K., 62.)
 
A gyenge iramú első félidőben az Újpest irányított ugyan, de a kapura nem jelentett veszélyt. A vezetést azonban még így is könnyen megszerezhette volna, de a 16. percben Mitrovic büntetőjét Bese kivédte, míg Croizet a 34. percben az egyetlen formás hazai akció végén lőtt kapu mellé ígéretes helyzetből. A Budafok fiatal támadói lendületükkel nem tudtak érvényesülni, a vendégek támadásait hamar megszűrték a rutinos házigazdák.

A második játékrész Zsóri két lövésével kezdődött, majd ismét az Újpest kezdeményezett, de sok technikai hiba miatt nem tudott veszélyeztetni. A védekezésre kényszerített vendégek sokszor csak taktikai szabálytalanság árán tudták megállítani a hazaiakat. A fordulatot Kulcsár kiállítása hozta meg, onnantól kezdve kizárólag Bese bravúrjaival tartotta a döntetlent a Budafok. A 90. percben Mitrovic távoli lövése megpattant Csongvain, amellyel megszerezte a vezetést az Újpest, majd egy perccel később Perosevic biztosította be a hazai győzelmet.

Az Újpest a legutóbbi hét tétmérkőzéséből a hatodikat tudta megnyerni.

MTI
Címkék:
  • Alakul a Facebook-diktatúra
    Mintegy 90 százalékkal csökkent a magyar kormány, a tagjai és intézményeinek közösségi oldalain az elérés és az interakciók száma, a Facebook erről sem előzetes értesítést, sem utólagos magyarázatot nem adott.
  • Reneszánsz barátság
    Olyan világot kell visszahozni, mely méltó Európa múltjához, őseink áldozatvállalásához.
  • Május 10-én indul a jelenléti oktatás a középiskolákban
    Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában közölte: május 10-én indul újra a jelenléti oktatás a középiskolákban. Az operatív törzs döntött arról is, hogy az elmúlt évhez hasonlóan csak írásbeli érettségi vizsga lesz.
MTI Hírfelhasználó