Férfi vízilabda Bajnokok Ligája - Bravúros ferencvárosi győzelem
2021. március 2. 22:20

A Ferencváros 11-10-re nyert az eddig százszázalékos Barceloneta ellen a férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportküzdelmeinek második, buborékrendszerű tornájának keddi nyitónapján a budapesti Duna Arénában.

Varga Zsolt vezetőedző együttese szerdán a Dinamo Tbiliszi ellen száll medencébe.

A BL mérkőzései két csoportban zajlanak, három-három buboréktornán. A harmadik kört áprilisban bonyolítják le, míg a nyolcas döntőre a tervek szerint június 3. és 5. között Hannoverben kerül sor. A végjátékba az A csoportból, melynek mérkőzéseit most Rómában játsszák, az első négy, az FTC-t felvonultató B-ből pedig a házigazda Hannover mellett a legjobb három jut.

Férfi BL csoportkör, B csoport, 2. torna (Budapest):
FTC-Telekom Waterpolo - CN Barceloneta (spanyol) 11-10 (2-3, 3-3, 4-3, 2-1)

a magyar csapat gólszerzői: Funtulisz, Zalánki 3-3, Jaksic, Sedlmayer 2-2, Fekete 1

A két csapat az első buboréktornán nem találkozott egymással. A spanyolok akkor százszázalékos mérleggel zártak, míg a magyar bajnok - amelyből hiányzott Varga Dénes és Vámos Márton - két győzelemmel és a Bresciától elszenvedett vereséggel fejezte be az első szakaszt.

A két kiváló gárda keddi összecsapása látványos, szoros ütközetet hozott. A zárónegyedre döntetlennel fordultak a csapatok, a spanyolok kerültek előnybe, majd Zalánki Gergő bombájával egyenlítettek a zöld-fehérek, két perccel a vége előtt pedig Sedlmayer Tamás fórból szerzett góljával a mérkőzésen első alkalommal került előnybe Varga Zsolt együttese. A végén a spanyolok is megkapták a maguk előnyét, de jól védekezett a Ferencváros és kiharcolta a győzelmet.

ovábbi eredmények:

Waspo Hannover (német)-Dinamo Tbiliszi (georgiai) 10-3 (2-0, 2-0, 3-0, 3-3)

Brescia (olasz)-Jadran Herceg Novi (montenegrói) 11-6 (4-1, 1-2, 2-0, 4-3)

Az állás: 1. Barceloneta 9 pont (51-30), 2. Ferencváros 9 (48-28), 3. Brescia 9 (42-30), 4. Hannover 3 (35-50), 5. Jadran 3 (28-44), 6. Tbiliszi 3 (28-50)

MTI
Címkék:
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó