Fidesz: Gyurcsányék beszélnek az egészségügyi dolgozókról?
2021. március 2. 18:34

A Fidesz szerint a "baloldal álhíreivel" ellentétben a magyar egészségügyi dolgozók döntő többsége elfogadta az egészségügyi szolgálati jogviszonyt, eközben pedig minden idők legnagyobb orvosi és ápolói béremelése zajlik.

A nagyobbik kormánypárt keddi közleményében az ellenzéki pártok közös nyilatkozatára reagált, amelyben a DK, a Jobbik, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd kiállt az egészségügyi dolgozók mellett és azt követelte a kormánytól, hogy állítsa helyre az egészségügyi dolgozók közalkalmazotti jogviszonyát, vagy legalább halassza el az új szerződések aláírásának határidejét a koronavírus-járvány megszűnése utáni időpontra.
   
"Gyurcsányék beszélnek az egészségügyi dolgozókról?" - reagált a Fidesz közleményében, amelyben álságosnak nevezi, amit a "baloldal művel".
   
A kormánypárt hangsúlyozza: az a Gyurcsány és az a baloldal beszél az egészségügyi dolgozókról, amely kormányzása alatt sorra zárta be a kórházakat.

Több ezer orvost és ápolót tett utcára és üldözött el az országból.

Akit nem rúgtak ki, azokat megalázóan alacsony bérért dolgoztatták, és még el is vettek tőlük egyhavi bért - tették hozzá.
   
A Fidesz szerint a baloldal tudatosan leépítette az állami egészségügyi ellátást, mert be akarta vezetni a fizetős egészségügyet.

Üzletelni akart a betegeken.

A közleményben rögzítik: a "baloldal álhíreivel" ellentétben a magyar egészségügyi dolgozók döntő többsége elfogadta az egészségügyi szolgálati jogviszonyt, több mint 95 százalékuk aláírta a szerződést.

Ezzel párhuzamosan minden idők legnagyobb orvosi és ápolói béremelése zajlik.  

MTI
Címkék:
  • Alakul a Facebook-diktatúra
    Mintegy 90 százalékkal csökkent a magyar kormány, a tagjai és intézményeinek közösségi oldalain az elérés és az interakciók száma, a Facebook erről sem előzetes értesítést, sem utólagos magyarázatot nem adott.
  • Reneszánsz barátság
    Olyan világot kell visszahozni, mely méltó Európa múltjához, őseink áldozatvállalásához.
  • Május 10-én indul a jelenléti oktatás a középiskolákban
    Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában közölte: május 10-én indul újra a jelenléti oktatás a középiskolákban. Az operatív törzs döntött arról is, hogy az elmúlt évhez hasonlóan csak írásbeli érettségi vizsga lesz.
MTI Hírfelhasználó