PM-államtitkár: a pénzügyi tudatosságra hívja fel a figyelmet a PÉNZ7
2021. március 2. 10:18

A pénzügyi tudatosság fontosságára hívja fel a tanulók figyelmét a hétfőn indult PÉNZ7 pénzügyi és vállalkozói témahét - mondta a Pénzügyminisztérium (PM) pénzügyekért felelős államtitkára kedden az M1 aktuális csatornán.

Gion Gábor: A törlesztési moratórium a lakosságot és vállalkozásokat is  tehermentesíti | Bankár Magazin

Gion Gábor - bankarmagazin.hu

Gion Gábor hangsúlyozta: idén kiemelt témakör a pénzügyi tudatosság a családokban és a családi költségvetés. Mint mondta, hét évvel ezelőtt már volt hasonló témája a rendezvénynek, de azóta változtak a rendelkezésre álló pénzügyi források, illetve a banki termékek, emellett különös aktualitást ad a témának a járványhelyzet.
   
A körültekintő tervezés és a fegyelmezett végrehajtás elengedhetetlen ahhoz, hogy a diákok a későbbiekben sikeres felnőttekké váljanak - tette hozzá.
   
Ebben az évben mintegy ezer iskola 170 ezer diákja 700 önkéntes közreműködésével kapcsolódik be a programsorozatba. Az órákat tartó önkéntesek között van mások mellett Varga Mihály pénzügyminiszter, valamint államtitkárok, minisztériumok munkatársai, banki vezetők. Az anyagokat a járványhelyzet miatt ebben az évben digitálisan juttatják el az iskolákhoz - ismertette az államtitkár.
   
Gion Gábor felhívta a figyelmet arra is, hogy lakosság-arányosan minden évben Magyarországon az egyik legmagasabb a diákok és az önkéntesek részvétele a pénzügyi és vállalkozói témahét nemzetközi eseménysorozaton.

MTI
Címkék:
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó