Megvan az első magyar település, ahol mindenki kapott első oltást
2021. március 1. 09:08

A Békés megyei Magyardombegyházán mostanra szinte minden regisztrált páciens megkapta az oltást, így a Blikk újságírója ottjártakor félelem nélkül járták az utcákat a helyiek, a buszmegállóban maszktalan fiatalokkal találkozott, többen együtt bicikliztek, és olyanok is szembejöttek az utcán, akik épp egymást invitálták ebédre.

A faluban életvitelszerűen 120-an élnek, átlagosan 50–55 év közöttiek, senki sem fertőződött meg eddig, a lakosság a polgármester szerint nagyon fegyelmezett volt. Várhatóan március végén falubuli lesz, a 47 éves Túri Ferenc már egy jókora bográcsot is vett hozzá. Általában is ő főz, volt már, hogy 600 emberre tette. A falu legfiatalabb beoltottja 19 éves, nála fiatalabbak nem kaphattak oltást egyelőre.

Blikk
Címkék:
  • Alakul a Facebook-diktatúra
    Mintegy 90 százalékkal csökkent a magyar kormány, a tagjai és intézményeinek közösségi oldalain az elérés és az interakciók száma, a Facebook erről sem előzetes értesítést, sem utólagos magyarázatot nem adott.
  • Reneszánsz barátság
    Olyan világot kell visszahozni, mely méltó Európa múltjához, őseink áldozatvállalásához.
  • Május 10-én indul a jelenléti oktatás a középiskolákban
    Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában közölte: május 10-én indul újra a jelenléti oktatás a középiskolákban. Az operatív törzs döntött arról is, hogy az elmúlt évhez hasonlóan csak írásbeli érettségi vizsga lesz.
MTI Hírfelhasználó