Ukrajna - Zelenszkij kitűzte a sorkatonai behívás határidejét
2021. február 26. 18:33

Volodimir Zelenszkij elnök aláírta a 2021-es sorkatonai szolgálatra vonatkozó következő besorolás ütemezéséről szóló rendeletét.

katonak alkohol

 

Ukrán katonák - karpathir.com

A sorkatonák nem fognak Donbászon szolgálni - írja a Korrespondent.net hírportál az államfő sajtószolgálatának február 24-i közleményére hivatkozva.

A vonatkozó 71/2021. számú rendelet szerint ebben az évben a katonai szolgálat bizonyos feltételeit teljesítő katonai személyzet tartalékba történő áthelyezését

április-július, valamint október-december között tervezik megtartani.

A koronavírus Ukrajnában történő elterjedése miatt 2022 januárjában elbocsátják azokat a katonákat, akiket 2020 júliusában hívtak be - áll a dokumentumban.

A rendelet szerint „az ukrán állampolgárok katonai szolgálatra való behívását 2021. április-június, valamint október és december között hajtják végre”.

A behívó bizottságok 2021. április 1-jén, illetve október 1-jén kezdik meg munkájukat.

A sorkatonai behívás előkészítő tevékenységei 2021. március 1-jén és szeptember 1-jén kezdődnek.

Az Ukrán Fegyveres Erőknél katonai szolgálatra való besorozás elvégzése biztosítja a sorkatonák és a szerződéses katonai állomány aranyát 15%-át a 85%-hoz. Így a sorkatonák részaránya a teljes csapatszámban évről évre tovább csökken.

Az elnök sajtószolgálatánál kiemelték, hogy az Ukrán Fegyveres Erőkbe és más katonai alakulatokba behívott sorkatonák nem vesznek részt az Egyenesített Erők Műveletének területén folytatott harci feladatok végrehajtásában. 

karpatinfo.net
Címkék:
  • Alakul a Facebook-diktatúra
    Mintegy 90 százalékkal csökkent a magyar kormány, a tagjai és intézményeinek közösségi oldalain az elérés és az interakciók száma, a Facebook erről sem előzetes értesítést, sem utólagos magyarázatot nem adott.
  • Reneszánsz barátság
    Olyan világot kell visszahozni, mely méltó Európa múltjához, őseink áldozatvállalásához.
  • Május 10-én indul a jelenléti oktatás a középiskolákban
    Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában közölte: május 10-én indul újra a jelenléti oktatás a középiskolákban. Az operatív törzs döntött arról is, hogy az elmúlt évhez hasonlóan csak írásbeli érettségi vizsga lesz.
MTI Hírfelhasználó