Derzsi Ákost jelöli az RMDSZ az Energiaügyi Minisztérium államtitkárának
2021. február 26. 18:10

Derzsi Ákost jelöli a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) az Energiaügyi Minisztérium államtitkárának - döntötte el pénteken a Szövetségi Állandó Tanács.

Derzsi Ákos RMDSZ-es parlamenti képviselő

Derzsi Ákos - ermihalyfalva.ro

Az RMDSZ által közölt rövid életrajz szerint a bányamérnöki végzettségű biztonságtechnikai szakember a Hargita megyei Csíkrákoson született, Petrozsényben szerzett bányamérnöki diplomát, majd a kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemen (BBTE) szerzett mesteri fokozatot közigazgatási tudományokból.
   
A Bihar megyei Vársonkolyoson dolgozott bányamérnökként, majd a Bihar Megyei Munkaügyi felügyelőségnél töltött be felügyelői, majd főfelügyelői és főfelügyelő-helyettesi tisztséget. A Tariceanu-kormányban 2007 és 2008 között munkaügyi államtitkárként dolgozott. 2008 és 2012 között képviselőként, majd 2016 és 2020 között szenátorként képviselte Bihar megyét a román parlamentben.

Derzsi Ákos az RMDSZ-en belül működő Romániai Magyar Kereszténydemokrata Mozgalom alelnöke.
   
A koalíciós megállapodás szerint az RMDSZ-nek egy miniszterelnök-helyettesi, három miniszteri, tizenkét államtitkári és egy helyettes államtitkári tisztség jut a Citu-kormányban. A szövetség januárban meg is nevezte az államtitkárjelöltjei többségét, akik egy része már el is foglalta a tisztségét.

MTI
Címkék:
  • Alakul a Facebook-diktatúra
    Mintegy 90 százalékkal csökkent a magyar kormány, a tagjai és intézményeinek közösségi oldalain az elérés és az interakciók száma, a Facebook erről sem előzetes értesítést, sem utólagos magyarázatot nem adott.
  • Reneszánsz barátság
    Olyan világot kell visszahozni, mely méltó Európa múltjához, őseink áldozatvállalásához.
  • Május 10-én indul a jelenléti oktatás a középiskolákban
    Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában közölte: május 10-én indul újra a jelenléti oktatás a középiskolákban. Az operatív törzs döntött arról is, hogy az elmúlt évhez hasonlóan csak írásbeli érettségi vizsga lesz.
MTI Hírfelhasználó