Megkezdték az egri vár támfalszakasza leomlásának kárelhárítását
2021. február 26. 13:23

Megkezdte az egri önkormányzat az egri vár támfalszakasza leomlásának kárelhárítását - közölte Varga T. Orsolya polgármesteri referens pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint az önkormányzat az időközben elkészült kárelhárítási terv alapján felkérte a szakkivitelezőt az állagmegóvási munkálatok azonnali megkezdésére.
   
Az egri vár Szép-bástyájának mintegy 20 méter hosszú támfalszakasza február 17-én kora délelőtt omlott le. Nem sérült meg senki. A helyszíni vizsgálatokat végző szakemberek véleménye szerint az omlás közvetlen előidézője a sok csapadék és a fagy volt.

Mirkóczki Ádám (Egységben a Városért Egyesület), Eger polgármestere korábban sajtótájékoztatón azt mondta: az eddigi vizsgálatok alapján biztosan kijelenthető, hogy nem természeti csapás, hanem emberi mulasztás idézte elő az omlást, ezért a város önkormányzata megkeresi a felelősöket és az adófizetők helyett velük térítteti meg a költségeket.
 

MTI
Címkék:
  • Alakul a Facebook-diktatúra
    Mintegy 90 százalékkal csökkent a magyar kormány, a tagjai és intézményeinek közösségi oldalain az elérés és az interakciók száma, a Facebook erről sem előzetes értesítést, sem utólagos magyarázatot nem adott.
  • Reneszánsz barátság
    Olyan világot kell visszahozni, mely méltó Európa múltjához, őseink áldozatvállalásához.
  • Május 10-én indul a jelenléti oktatás a középiskolákban
    Orbán Viktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában közölte: május 10-én indul újra a jelenléti oktatás a középiskolákban. Az operatív törzs döntött arról is, hogy az elmúlt évhez hasonlóan csak írásbeli érettségi vizsga lesz.
MTI Hírfelhasználó