Elhunyt a legendás amerikai műsorvezető
2021. január 23. 18:08

Larry King, CNN's Question-and-Answer Man for a Quarter-Century, Dies at 87  | Hollywood Reporter

87 éves korában koronavírusban meghalt Larry King – jelentette be a Twitteren az Ora Média.

Az amerikai televíziós decemberben került be koronavírus fertőzés miatt egy Los Angeles-i klinikára. Larry Kingnek az utóbbi években jó néhány egészségügyi problémája volt: cukorbeteg volt, több szívrohamon is átesett. 2017-ben tüdőrák miatt műtötték, ami sikeresnek bizonyult.

Larry King, Lawrence Harvey Zeiger néven született New York Brooklyn negyedében 1933. november 19-én.

Élete során több, mint 40 ezer beszélgetést vezetett le, többségét az amerikai hírcsatorna, a CNN alkalmazásában.

Pályáját 1957-ben egy Miami Beach-i rádióadónál kezdte, itt vette fel a Larry King művésznevet. 1960-tól a tévében is feltűnt, de a rádiózással 1971-ig nem hagyott fel az említett csatornánál. Néhány évig szabadúszó volt, majd 1975 és 1978 között egy másik rádiócsatornához szerződött. 1985-ig a Miami Herald szórakoztató rovatának munkatársa volt.

Ezután indult legendás műsora, a Larry King Live a CNN-en, mely 25 évig, egészen 2010-ig folyamatosan az amerikai hírcsatornán egyik legnépszerűbb műsora volt.

Számtalan híresség és ismert közéleti személyiség volt a vendége, többek között Frank Sinatra, Paul McCartney, Bette Davis, Marlon Brando, Eric Clapton és Clint Eastwood. Ezen kívül Richard Nixon óta az összes amerikai elnököt kérdezte, George W. Bush-t például a First Lady Laura Bush-al együtt.

hirado.hu
Címkék:
  • "Versenyt futunk az idővel, tovább gyorsítunk az oltáson"
    "Versenyt futunk az idővel, tovább gyorsítunk az oltáson" - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.
  • Agytröszt a polgári politikához
    A baloldali pártok társadalmi kötődése folyamatosan csökken, az ország egyes részein alig vannak tagjaik és szervezeteik, ezért a propagandamédiájukra hagyatkoznak üzenetük terjesztésénél. Ők a tagadásra és irigységre építenek. A polgári világ ennél sokkal tisztább és pozitívabb.
  • Fő cél: megakadályozni a szövődményes eseteket
    A koronavírus-járvány jelenlegi szakaszában az a legfontosabb, hogy meg tudjuk akadályozni a súlyos lefolyású, szövődményes eseteket és a kórházba kerülést. Erre valamennyi védőoltás képes - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.
MTI Hírfelhasználó