Száz pár sportcipőt kapott az erdélyi Magyarfülpös gyermekotthona
2021. január 23. 15:53

Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára (b) és Gui Angéla, az Egy vérből vagyunk alapítvány alapítója és az Egy vérből vagyunk jótékonysági akciók vezetője a Fuss pont most! jótékonysági futás keretében összegyűlt adományok átadásán Erdélyben, a magyarfülpösi Szivárvány Ház gyermekotthonban 2021. január 23-án. MTI/Kiss Gábor

Egy jótékonysági akció eredményeként száz pár sportcipőt adott át szombaton az erdélyi, Maros megyei magyarfülpösi Szivárvány Ház gyermekotthon neveltjeinek Gui Angéla, az Egy Vérből Vagyunk Alapítvány alapítója és Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára.

Az átadó ünnepségen Gui Angéla elmondta: az általuk meghirdetett szilveszteri futás résztvevőitől azt kérték, hogy regisztrálják a kilométereket, és minden megtett kilométerért az alapítvány száz forint adományt kapott támogatóitól. Az adománygyűjtő akcióhoz Kanadától Ausztráliáig csatlakoztak magyar futók, akik együttesen mintegy 60 ezer kilométert futottak. A Föld másfélszeres megkerülésével egyenértékű futással 500 pár sportcipőre elegendő pénzt sikerült összegyűjteni. Az adománygyűjtő akció fő támogatója a nemzetpolitikai államtitkárság volt, amely mintegy száz pár cipő árát juttatta el az alapítványnak.

Gui Angéla felidézte, hogy alapítványa korábban kárpátaljai, délvidéki gyermekeket támogatott, most pedig az erdélyi Magyarfülpös Szivárvány Házára esett a választásuk. Azt is megjegyezte: ha a járványhelyzet lehetővé teszi, nyáron Budapestről Magyarfülpösre, majd Tusnádfürdőre szervez 900 kilométeres jótékonysági futást, és abban reménykedik, hogy a Magyarfülpös előtti kilométereken a gyermekotthon neveltjei közül is csatlakoznak majd hozzájuk, talán épp a most átadott sportcipőkkel a lábukon.

Potápi Árpád János megemlítette: maga is tíz kilométert futott szilveszterkor a jótékonysági akció keretében. Kiemelte: a sport a nemzetpolitika fontos része, hiszen nemcsak egészségesebbé tesz, hanem közösségszervező jellege is van.

Ady István református lelkész, az otthon vezetője megköszönte az adományt és amiatti örömének adott hangot, hogy a nehéz sorsú gyermekek immár a magyar támogatásra is számíthatnak, és nem a holland segélyekre kell alapozni a Szivárvány Ház fenntartásában.

MTI
Címkék:
  • Mindenki regisztráljon a vakcináért
    A kormányfő mindenkit arra kért pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy regisztráljon a koronavírus elleni vakcináért. Így húsvétra az összes jelentkező megkaphatja az első adagját, és ezzel pedig Magyarországon lesz messze a legmagasabb az átoltottság az unióban - tette hozzá Orbán Viktor.
  • Soltész: A kereszténység védelméért dolgozunk
    Egyre nagyobb teret foglal el a keresztényellenes ideológia és annak terjeszkedő emberi garnitúrája, sokszor éppen a tolerancia és elfogadás jelszavai mögé bújva. Pont ezért, ennek ellensúlyozása végett is szükségesek azok a jelképek, amelyek megerősítik az embereket a keresztény értékrendben.
  • Magyarnak lenni újra előny - egységes világnemzet
    Magyarnak lenni hátrány helyett újra előny, a magyarság mára "egységes világnemzetté vált" - emelte ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a hétvégi magyar iskolák online találkozóján pénteken.
MTI Hírfelhasználó