Történelmi hős szobrát vitette ki az Ovális Irodából Biden
2021. január 23. 09:28

Az Egyesült Államok újonnan beiktatott, 46. elnökének első intézkedései közé tartozott, hogy teljesen átalakíttatta a Fehér Ház Ovális Irodáját. Joe Biden azonnal átrendezte az elődje, Donald Trump által kialakított berendezést. Több történelmi hőstől is megszabadult a demokrata politikus.

Az eltávolított történelmi személyiségek helyett viszont elhelyeztette az irodában Robert F. Kennedy volt igazságügy miniszter,César Chávez mexikói származású amerikai mezőgazdasági munkás, szakszervezeti vezető és polgárjogi aktivista, Rosa „Lee” Parks afroamerikai polgárjogi aktivista, az amerikai feketék polgárjogi mozgalmának egyik vezéralakja és Eleanor Roosevelt, egykori first lady, az emberi jogok és a nők egyenjogúságának szószólója mellszobrait – ezáltal, mint a The Washington Post gunyorosan fogalmazott, „egyedi látványt” teremtve az USA elnökének dolgozószobájába toppanók számára.

Mint arról a Breibart.com is beszámol, Churhill mellszobra nem először hagyja el az irodát: Barack Obama elnök, komoly vitákat kiváltva, már eltávolíttatta a legendás brit miniszterelnököt ábrázoló művet, melyet Donald Trump saját hivatali idejében visszahelyeztetett.

Jobban járt az Obama által az irodába hozott Martin Luther King Jr. szobor is: ezt a mellszobrot mind Trump, mind Biden a helyén hagyta.

A legendás brit miniszterelnök szobrának menesztése mellett épp úgy nehéz lenne érveket találni, mint hogy miért gyűlt meg Biden baja Andrew Jacksonnal. A 19. század kiemelkedő államférfiját, az angolokkal vívott háború hősét máig úgy emlegetik, mint az egyetlen elnököt, aki képes volt megszabadítani az Egyesült Államokat az államadósságtól, és aki teljesítette valamennyi választási ígéretét.

hirado.hu
Címkék:
  • "Versenyt futunk az idővel, tovább gyorsítunk az oltáson"
    "Versenyt futunk az idővel, tovább gyorsítunk az oltáson" - mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.
  • Agytröszt a polgári politikához
    A baloldali pártok társadalmi kötődése folyamatosan csökken, az ország egyes részein alig vannak tagjaik és szervezeteik, ezért a propagandamédiájukra hagyatkoznak üzenetük terjesztésénél. Ők a tagadásra és irigységre építenek. A polgári világ ennél sokkal tisztább és pozitívabb.
  • Fő cél: megakadályozni a szövődményes eseteket
    A koronavírus-járvány jelenlegi szakaszában az a legfontosabb, hogy meg tudjuk akadályozni a súlyos lefolyású, szövődményes eseteket és a kórházba kerülést. Erre valamennyi védőoltás képes - közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.
MTI Hírfelhasználó