Este 10 óra után kezdik a Kerepesi úton talált bomba hatástalanítását
2021. január 22. 21:54

Este 10 óra után kezdik a fővárosi Kerepesi úton talált világháborús bomba hatástalanítását a honvédségi tűzszerészei - tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje péntek este az MTI-t.

Tűzszerész vizsgál egy világháborús bombát hatástalanítása előtt a fővárosi Kerepesi úton 2021. január 22-én. Az egykori gumigyár területén zajló építkezés során került elő egy 1938-ban Magyarországon gyártott, ötven kilogrammos légibomba. A robbanótest élesített, mágneses gyújtószerkezettel van ellátva. Ezért a hatástalanítás idejére nagyjából háromszáz méter sugarú körben ki kell üríteni az épületeket, és lezárni a közlekedési útvonalakat. MTI/Mihádák Zoltán

Markovics Zita elmondta: a két érintett társasházat kiürítették, ez körülbelül 60 embert érintett.
   
A katonák megvárják, hogy 22.20-kor elmenjen az utolsó vonat, majd megkezdik a munkát - tette hozzá.
   
A Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje az MTI-nek korábban elmondta: szerdán a Kerepesi út 17. számnál, az egykori gumigyár területén zajló építkezés során került elő egy 1938-ban Magyarországon gyártott, ötven kilogrammos légibomba. A robbanótest élesített, mágneses gyújtószerkezettel van ellátva.

Ezért a hatástalanítás idejére nagyjából háromszáz méter sugarú körben ki kell üríteni az épületeket, és lezárni a közlekedési útvonalakat.
   
A rendőrség tájékoztatása szerint este fél 9-től szombat hajnali 2 óráig lezárják az Asztalos Sándor utat a Kerepesi út és a Ciprus utca között, továbbá 21.45-től szintén szombat hajnali 2 óráig a Kerepesi utat a Dózsa György út és a Baross tér között.
   
A Mávinform azt közölte: a Keleti pályaudvar és Ferencváros, valamint a Keleti és Kőbánya felső között 22.30-tól szünetel a vonatközlekedés várhatóan szombaton hajnali 1 óráig.
   
A forgalomkorlátozás 14 személyszállító vonat közlekedését érinti.
   
A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint az érintett szakaszon az ott közlekedő BKK-járatok - a 80-as trolibusz és egyes éjszakai járatok - rövidített, illetve terelőútvonalon járnak.
 

MTI
Címkék:
  • Az egyezmény, aminek nyomán marhavagonokba zártak 76 ezer magyart
    Embereket nem lehet marhacsordaként az egyik országból a másikba átterelni – idézi Lloyd George egykori brit miniszterelnök kijelentését Ligeti Dávid. Mégis megtörtént: a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár történészével a csehszlovák-magyar lakosságcsere-egyezményről beszéltünk.
  • Sztálin nem indul az előválasztáson
    A komoly jelöltek még kivárnak, és lebegtetik indulásukat. A szándékaikról szóló találgatás a legjobb nekik, mivel addig is róluk beszélnek.
  • Mindenki regisztráljon a vakcináért
    A kormányfő mindenkit arra kért pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy regisztráljon a koronavírus elleni vakcináért. Így húsvétra az összes jelentkező megkaphatja az első adagját, és ezzel pedig Magyarországon lesz messze a legmagasabb az átoltottság az unióban - tette hozzá Orbán Viktor.
MTI Hírfelhasználó