Új kabinetfőnök a Honvédelmi Minisztériumban
2021. január 22. 21:22

Dr. Balogh András József ezredes, a honvédelmi tárca korábbi miniszteri biztosa lett a Miniszteri Kabinet új vezetője.

 

 

1599194538

 

Dr. Balogh András József ezredes - honvedelem.hu

Dr. Balogh András József ezredest 2019. augusztusában nevezte ki miniszteri biztossá Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

A részére meghatározott jogszabályok előkészítését, minden területre kiterjedően a meghatározott határidő előtt a miniszteri biztos elvégezte, így mandátuma megszűnt.

Azonban újabb feladat vár az ezredesre, mivel - a Honvédelmi Minisztérium és Magyar Honvédség 2019. január 1-jei dezintegrációját követően.

Az idei évben a Magyar Honvédség Parancsnoksága Székesfehérvárra települ.

Ennek tükrében szükségessé vált a honvédelmi tárca szervezeti átalakítása, melynek keretében Dr. Balogh András József ezredes 2021. január 15-től a honvédelmi miniszter kabinetfőnökeként látja el feladatait.

honvedelem.hu
Címkék:
  • Az egyezmény, aminek nyomán marhavagonokba zártak 76 ezer magyart
    Embereket nem lehet marhacsordaként az egyik országból a másikba átterelni – idézi Lloyd George egykori brit miniszterelnök kijelentését Ligeti Dávid. Mégis megtörtént: a VERITAS Történetkutató Intézet és Levéltár történészével a csehszlovák-magyar lakosságcsere-egyezményről beszéltünk.
  • Sztálin nem indul az előválasztáson
    A komoly jelöltek még kivárnak, és lebegtetik indulásukat. A szándékaikról szóló találgatás a legjobb nekik, mivel addig is róluk beszélnek.
  • Mindenki regisztráljon a vakcináért
    A kormányfő mindenkit arra kért pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy regisztráljon a koronavírus elleni vakcináért. Így húsvétra az összes jelentkező megkaphatja az első adagját, és ezzel pedig Magyarországon lesz messze a legmagasabb az átoltottság az unióban - tette hozzá Orbán Viktor.
MTI Hírfelhasználó