A kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon
2021. január 22. 20:49

Holtan találták az eltűnt burkinai papot. A katolikus pap eltűnését január 19-én jelentették, a csütörtöki püspöki tájékoztatóból azonban kiderült: Rodrigue Sanon atyának már csak a holttestét találták meg – adta hírül az ACI Africa.

„Mély fájdalommal hozom mindenki tudomására, hogy Rodrigue Sanon atya élettelen testét január 21-én, Toumousseni védett erdőségében találták meg, 20 kilométerre Banforától”– közölte Lucas Kalfa Sanou püspök.

A püspök atya ezt követően imára hívta fel a híveket, valamint elmondta, hogy a tragédiával kapcsolatos további információkra valószínűleg csak később lehet számítani.

A soubaganyedougoui Notre Dame (Miasszonyunk) templomban szolgáló Sanon atyának kedden veszett nyoma, miután útra kelt Banfora felé, hogy találkozzon püspökével…

Az elmúlt öt évben Burkina Faso iszlamista milíciák és terrorcsoportok „játszótere” lett, a vallási alapú gyilkosságok nagy száma alapján pedig kijelenthető: tudatos népirtás zajlik, melynek célkeresztjében leginkább a keresztények állnak.

A brutális üldöztetés következtében több mint egymillió ember maradt otthon nélkül 2015 óta.

„A védelmi erők szerepe továbbra is kulcsfontosságú. A ország biztonsági erőinek meg kell teremtenie egy olyan biztonságos környezetet, amelyben le lehet bonyolítani egy választási procedúrát, minden polgár részvételével”– hangsúlyozta Sanou püspök.

Afrikában 2011 óta 600%-kal emelkedett az iszlamista terrortámadások száma… Évente nagyjából 4000 incidens történik. A térségben egyszerre aktívak a Boko Haram, az al-Kaida és az Iszlám Állam helyi szervezetei. 

vasarnap.hu
Címkék:
  • Mindenki regisztráljon a vakcináért
    A kormányfő mindenkit arra kért pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy regisztráljon a koronavírus elleni vakcináért. Így húsvétra az összes jelentkező megkaphatja az első adagját, és ezzel pedig Magyarországon lesz messze a legmagasabb az átoltottság az unióban - tette hozzá Orbán Viktor.
  • Soltész: A kereszténység védelméért dolgozunk
    Egyre nagyobb teret foglal el a keresztényellenes ideológia és annak terjeszkedő emberi garnitúrája, sokszor éppen a tolerancia és elfogadás jelszavai mögé bújva. Pont ezért, ennek ellensúlyozása végett is szükségesek azok a jelképek, amelyek megerősítik az embereket a keresztény értékrendben.
  • Magyarnak lenni újra előny - egységes világnemzet
    Magyarnak lenni hátrány helyett újra előny, a magyarság mára "egységes világnemzetté vált" - emelte ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a hétvégi magyar iskolák online találkozóján pénteken.
MTI Hírfelhasználó