Alig iktatták be Bident, máris tüntet ellene az Antifa
2021. január 22. 00:15

Antifasiszta tüntetők épületeket rongáltak meg Portlandben és Seattle-ben Joe Biden beavatása ellen tiltakozva.

Kormányellenes és antifasiszta tüntetők Portlandben és Seattle-ben megrongálták a Demokrata Párt irodáját és más épületeket szerdán. A tüntetők később összetűztek a rendőrséggel is, így tiltakozva Joe Biden elnök beiktatása ellen – írja a Mandiner a Reutersre hivatkozva.

A feketébe öltözött, elfedett arcú emberek betörték az oregoni Demokrata Párt irodájának bejáratát és ablakait, majd anarchista szimbólumot festettek a párt jelvényére.

Nem akarjuk Bident. Bosszút akarunk állni a rendőrök gyilkosságain, az imperialista háborúkon és a fasiszta mészárlásokon” – volt olvasható a felvonulók egyik egy transzparensén.

A demokrata párti elnök szerdán tett esküt, egységet és megbékélést sürgetve Donald Trump megosztó hivatali idejét követően.

Portland hónapok óta zavargások színhelye, ahol polgárjogi harcosok, anarchista és antifasiszta tüntetők tűznek össze rendszeresen a rendőrséggel, néhol pedig jobboldali milíciákkal,illetve Donald Trump támogatóival. A tüntetések nyáron kezdődtek a George Floyd halálát követő rasszizmus és rendőri brutalitás elleni országos demonstrációk részeként.

Nyolc embert tartóztattak le Portlandben különböző bűncselekmények, köztük garázdaság és szándékos gyújtogatás gyanúja miatt.

Seattle-ben két embert tartóztattak le, egyiküket személy elleni támadás, másikukat anyagi károkozás miatt – közölte a rendőrség.

A mintegy 150 fős csoport néhány tüntetője már az előtt összeverekedett kerékpáros járőrökkel, hogy a Demokrata Párt irodája elé érkeztek volna – áll a rendőrség közleményében. A seattle-i rendőrség szerint több helyszínt, így a helyi Amazon Go áruházat is megrongáltak, melyről aztán képeket osztottak meg a közösségi médiában.

A hirado.hu olvasói arra számítottak, hogy már az új elnök beiktatása sem fog zökkenőmentesen lezajlani. Végül hatalmas biztonsági előírások közepette, de rendben zajlott le az elnöki beiktatás, de úgy látszik nem kellett sokat várni, hogy a korábban Donald Trump ellen tüntető csoportok máris Joe Biden ellen forduljanak.

Mint ismert az utóbbi időben sok erőszakos esemény történt az Egyesült Államokban, tavaly a BLM-mozgalom tüntetései csaptak át erőszakba, idén a Capitoliumot foglalták el Donald Trump szimpatizánsai.

hirado.hu
Címkék:
  • Mindenki regisztráljon a vakcináért
    A kormányfő mindenkit arra kért pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy regisztráljon a koronavírus elleni vakcináért. Így húsvétra az összes jelentkező megkaphatja az első adagját, és ezzel pedig Magyarországon lesz messze a legmagasabb az átoltottság az unióban - tette hozzá Orbán Viktor.
  • Soltész: A kereszténység védelméért dolgozunk
    Egyre nagyobb teret foglal el a keresztényellenes ideológia és annak terjeszkedő emberi garnitúrája, sokszor éppen a tolerancia és elfogadás jelszavai mögé bújva. Pont ezért, ennek ellensúlyozása végett is szükségesek azok a jelképek, amelyek megerősítik az embereket a keresztény értékrendben.
  • Magyarnak lenni újra előny - egységes világnemzet
    Magyarnak lenni hátrány helyett újra előny, a magyarság mára "egységes világnemzetté vált" - emelte ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a hétvégi magyar iskolák online találkozóján pénteken.
MTI Hírfelhasználó