Trump ezt írta búcsúlevelében Bidennek
2021. január 21. 23:03

Joe Biden amerikai elnök nem szeretné megosztani a részleteit annak a levélnek, amit Donald Trump – az utóbbi évtizedekben kialakult hagyományok szellemében – utódjának hagyott hátra. A CNN viszont annyit megtudott a „titokzatos” levélről, hogy a távozó elnök által hátrahagyott üzenet, ahogy Biden fogalmazott, „igen nagyvonalú”.

Az első hivatali napját töltő elnököt azutánkérdezte az amerikai hírtelevízió a szokásos módon hátrahagyott levél tartalmáról, hogy Biden az Ovális Iroda híres íróasztalánál aláírta elsőként kiadott, napi utasításait. Biden az érdeklődésre úgy válaszolt, hogy Trump iránti tiszteletből nem fedi fel a levél tartalmát. A levél ugyanis magánjellegű volt, fogalmazott, s amíg Trumppal erről nem beszél, nem szeretné ismertetni annak részleteit.

Trump egyik rangidős tanácsadója a CNN-nek annyit elárult a dokumentumról, hogy abban Trump többek között elmondja, imádkozni fog az ország sikeréért és azért, hogy az új adminisztráció az ország oltalmazásán munkálkodjon.

Az Egyesült Államokban komoly hagyománya van már annak, hogy a távozó elnök levelet hagy hátra utódjának. E dokumentumok hangvétele lehet akár szellemes is, mint Ronald Reagan tömör üzenete volt George W. Bush számára, ám általában köszönetnyilvánításokat, jókívánságokat, magvas gondolatokat tartalmaz.

Trumpot például, mint arról meg is emlékezett, meghatotta az a levél, amit első hivatali napján Barack Obamától kapott.

Elmondta: a tartalmas levélen látszott, hogy lekiismeretesen készítette el elődje, és emellett „gondoskodó hangvételű” is volt. Mike Pence volt alelnök is levelet hagyott hátra Kamala Harris alelnöknek. A CNN hozzáteszi: Pence részt vett Biden beiktatásán.

hirado.hu
Címkék:
  • Mindenki regisztráljon a vakcináért
    A kormányfő mindenkit arra kért pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy regisztráljon a koronavírus elleni vakcináért. Így húsvétra az összes jelentkező megkaphatja az első adagját, és ezzel pedig Magyarországon lesz messze a legmagasabb az átoltottság az unióban - tette hozzá Orbán Viktor.
  • Soltész: A kereszténység védelméért dolgozunk
    Egyre nagyobb teret foglal el a keresztényellenes ideológia és annak terjeszkedő emberi garnitúrája, sokszor éppen a tolerancia és elfogadás jelszavai mögé bújva. Pont ezért, ennek ellensúlyozása végett is szükségesek azok a jelképek, amelyek megerősítik az embereket a keresztény értékrendben.
  • Magyarnak lenni újra előny - egységes világnemzet
    Magyarnak lenni hátrány helyett újra előny, a magyarság mára "egységes világnemzetté vált" - emelte ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a hétvégi magyar iskolák online találkozóján pénteken.
MTI Hírfelhasználó