Jávor vakcina-ügyben is okoskodik
2021. január 17. 18:46

Párbeszéd: alapos engedélyeztetés nélkül hazárdjáték a kínai vakcina

A Párbeszéd szerint egy minden lehetséges kockázatra kiterjedő alapos engedélyeztetés nélkül hazárdjáték a koronavírus elleni kínai vakcina tömeges magyarországi alkalmazása - mondta a párbeszéd uniós tanácsadója vasárnap, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

Jávor Benedek kifejtette, Magyarországnak lehetősége van, hogy egy úgynevezett veszélyhelyzeti engedélyeztetéssel az európai gyógszerügynökségtől függetlenül zöld utat adjon a kínai vakcinának, erre azonban szerinte nem szabad sort keríteni mindaddig, amíg meg nem válaszolnak minden bizonytalanságot a kínai oltóanyaggal kapcsolatban.

Hangsúlyozta, a kínai vakcina rendkívül régi technológiát használ, amelynek során elölt kórokozókat juttatnak az emberi szervezetbe, ez az eljárás pedig súlyos egészségügyi kockázatokat hordoz.

Jávor Benedek szerint emellett arra is választ kell kapni, hogy a vakcinát gyártó kínai cég vezetői miért távoztak a közelmúltban, továbbá a társaság miért nem kér uniós engedélyeztetési eljárást, és miért nem nyilvánosak a készítmény tömeges tesztelésre vonatkozó adatai.

MTI
Címkék:
  • Mindenki regisztráljon a vakcináért
    A kormányfő mindenkit arra kért pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy regisztráljon a koronavírus elleni vakcináért. Így húsvétra az összes jelentkező megkaphatja az első adagját, és ezzel pedig Magyarországon lesz messze a legmagasabb az átoltottság az unióban - tette hozzá Orbán Viktor.
  • Soltész: A kereszténység védelméért dolgozunk
    Egyre nagyobb teret foglal el a keresztényellenes ideológia és annak terjeszkedő emberi garnitúrája, sokszor éppen a tolerancia és elfogadás jelszavai mögé bújva. Pont ezért, ennek ellensúlyozása végett is szükségesek azok a jelképek, amelyek megerősítik az embereket a keresztény értékrendben.
  • Magyarnak lenni újra előny - egységes világnemzet
    Magyarnak lenni hátrány helyett újra előny, a magyarság mára "egységes világnemzetté vált" - emelte ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a hétvégi magyar iskolák online találkozóján pénteken.
MTI Hírfelhasználó