Kiskorú fiaival dicsőítette a fekete női szavazókat a TikTokon az anyuka
2021. január 16. 16:58

Hamar virális lett Justine Champion TikTok-videója, amelyben fiai térdepelve mondanak köszönetet a fekete nőknek, akik szavazatai miatt Champion szerint elbukta Donald Trump második elnöki ciklusát. A videó azonban nem mindenkinek tetszett.

A videót december 30-án publikálta Champion a TikTokon azzal a felirattal, hogy „én, ahogy arra tanítom fehér fiaimat, hogyan viselkedjenek”.

A gyermekeit politikai célokra felhasználó anyuka videója alá több hozzászólás is érkezett. Az egyik szerint zavaró, hogy emberek ilyen videókat készítenek csak a figyelemért, nem pedig azért, mert valóban ezt gondolják.

Champion a kritikára úgy felelt: ismeri az ilyenfajta embereket, akiről a kritikus beszél, „szóval nem vagyok emiatt ideges vagy ilyesmi, csak tisztázni akartam, hogy nem ezért csináltam ezt a videót. Ha akarod, nézd meg az oldalamat és néhány korábbi videómat, és láthatod, hogy általában olyasmit csinálok, olyan akciókat, amelyekkel az Egyesült Államokban marginalizálódó közösségeken segítek”.

A New York Post szerint Champion még azt is hozzátette saját védelmében, hogy már azelőtt virálissá vált, hogy a színes bőrű emberekről és azokról, akik kimaradtak a történelemkönyvekből, videókat kezdett volna készíteni.

A Black Lives Matter netes gondolatrendőrségének nem volt elég hiteles a család produkciója, ezért nyomást gyakoroltak az anyukára, hogy vegye le a videót, aki ezt hamarosan meg is tette.

A TikTokról eltávolított videót azonban Taylor Lorenz, a New York Times újságírója ismét posztolta, de ezúttal már a Twitteren, így újra vita kezdődhetett róla. Az újságíró kérdésére, hogy miért távolította el a videót, Champion úgy felelt: azt követően távolította el, hogy „néhány fekete nő megosztotta aggodalmait” vele. Mások azt akarták, hogy tegye vissza. „Akárhogy is van, hálás vagyok, hogy segítettek eltávolítani Trumpot.”

Nem sokkal később egy részlettel az eredeti videóból saját TikTok-oldalán Justine Champion ismét közzétett egy videót, amelyben egy másik tiktokos influencer, a színes bőrű Faith Farmer beszél arról, milyen fontos, hogy a Championéhoz hasonló videók megjelenjenek, és a fekete nők bátorítva és biztonságban érezhessék magukat.

hirado.hu
Címkék:
  • Mindenki regisztráljon a vakcináért
    A kormányfő mindenkit arra kért pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, hogy regisztráljon a koronavírus elleni vakcináért. Így húsvétra az összes jelentkező megkaphatja az első adagját, és ezzel pedig Magyarországon lesz messze a legmagasabb az átoltottság az unióban - tette hozzá Orbán Viktor.
  • Soltész: A kereszténység védelméért dolgozunk
    Egyre nagyobb teret foglal el a keresztényellenes ideológia és annak terjeszkedő emberi garnitúrája, sokszor éppen a tolerancia és elfogadás jelszavai mögé bújva. Pont ezért, ennek ellensúlyozása végett is szükségesek azok a jelképek, amelyek megerősítik az embereket a keresztény értékrendben.
  • Magyarnak lenni újra előny - egységes világnemzet
    Magyarnak lenni hátrány helyett újra előny, a magyarság mára "egységes világnemzetté vált" - emelte ki a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a hétvégi magyar iskolák online találkozóján pénteken.
MTI Hírfelhasználó