Közönség nélkül tartják meg a Bécsi Filharmonikusok újévi koncertjét
2020. december 4. 22:32

A január elsejei koncert élményéről a közönségnek igen, a televíziónézőknek azonban nem kell lemondaniuk. Az előadást világszerte mintegy 30 millió néző követi figyelemmel.

Das Staatsopernorchester: Daniel Froschauer | Medien | Staatsoper | Wiener  Staatsoper

Froschauer - wiener-staatsoper.at

A programon, amely a Strauss-dinasztiára fókuszál, nem változtattak. "Nem is változtathatnánk már semmit" - mondta Daniel Froschauer, a zenekar szóvivője, utalva a hosszú előkészületi munkálatokra Riccardo Muti olasz karmesterrel.

A zenészek védelmében eleget tesznek a legszigorúbb biztonsági előírásoknak és rendszeresen tesztelik őket. Emellett bíznak a résztvevők személyes felelősségtudatában is. "Abból indulok ki, hogy mindenki értelmesen cselekszik a saját érdekében. Ha fellépek az újévi koncerten, akkor a legszűkebb körben ünneplem a karácsonyt" - fejtette ki Froschauer.

Neujahrskonzert in der Staatsoper

neuepresse.de

Michael Bladerer, a zenekar gazdasági vezetője nem kívánt kitérni arra, konkrétan milyen anyagi következményei vannak a koronavírus-járványnak a Bécsi Filharmonikusok számára. "Természetesen hatalmas veszteségeink vannak" - mondta. A korlátozások első időszakában 35 koncertet kellett lemondaniuk. (MTI)

vajma.info
Címkék:
MTI Hírfelhasználó