Advent - A családszervezetek jótékonysági akcióját népszerűsítette Novák Katalin
2020. december 4. 17:32

A családszervezetek idei jótékonysági akcióját népszerűsítette pénteken közösségi oldalán Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter azt kérte, hogy segítsünk a gyerekeken.

Adventi fényben Gyöngyös híres Fő tere, héttérben a Nagy Templom néven ismert Szent Bertalan-templom - MTI/Komka Péter

A családszervezetek idén a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot támogatják adománygyűjtő akciójával.
   
"Ha egy jó célt szeretnének támogatni karácsony közeledtével, segítsünk közösen azoknak a kisgyermekeknek, akiknek a megszokottnál is több figyelemre van szükségük. A családszervezetek adventi karácsonyi vásárát idén nem tudjuk a hagyományos módon megrendezni, mégis megtartjuk" - mondta videójában a családokért felelős tárca nélküli miniszter
   
Mint megjegyezte, a vásárt és a gyűjtést online rendezik meg. Hozzátette: a járványhelyzetben talán a szokottnál is nehezebb odafigyelni másokra, olyanok felé fordulni, akik bajban vannak, akik több nehézségtől szenvednek, mint a környezetünkben élők.
   
Király Nóra, a Ficsak alapítója arról beszélt: ötödik éve fognak össze a magyarországi családszervezetekkel, hogy adventkor egy jó ügyet szolgáljanak. Idén a Szent Márton Gyermekmentő Szolgálatot segítik: egy új gyermekrohamkocsi üzembe helyezéséhez és egy speciális hordágyra gyűjtenek, ami 2,5 millió forintba kerül.
   
Az adományokat a ficsak.hu-ra és a szervezet közösségi oldalára várják, utalni az adjukossze.hu oldalon lehet néhány kattintással.

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó