Kovács Zoltán: ismét a migránsok ügyében támadja Magyarországot Brüsszel
2020. december 4. 17:27

Ismét a bevándorlás ügyében támadja Magyarországot Brüsszel - hangsúlyozta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár pénteken a Facebook-oldalán.

Kovács Zoltán kiemelte: Magyarország kormánya a migrációs válság 2015-ös kirobbanása óta következetesen harcol az európai határok megvédéséért, a migráció megállításáért.
   
Az államtitkár szerint elmúlt hetekben-hónapokban nyilvánvalóvá vált, hogy az európai költségvetésről és az újjáépítési alapról folyó vitában az úgynevezett "jogállamisági" feltételek valójában a bevándorlást ellenző országok megbüntetésére szolgálnak.
   
"Az európai intézményekben gőzerővel zajlik a Soros György által 2015-ben megfogalmazott bevándorláspárti terv megvalósítása" - hívta fel a figyelmet Kovács Zoltán.

Hozzátette: az új migrációs paktum-javaslat mellett a minap a bizottság közzétette tervezetét 34 millió bevándorló "integrációjára", magyarán: lakáshoz, segélyhez, majd állampolgársághoz való juttatásáról.
   
Az államtitkár kiemelte: Magyarország határait ebben az évben több, mint 38 ezren próbálták illegálisan átlépni, csaknem annyian, mint a 2015-ös migrációs válság előtti évben. Ennek ellenére az elmúlt öt évben Brüsszel nem volt képes egy hatékony, az illegális migránsok Európába jutását megakadályozó eszközrendszer létrehozására - jegyezte meg.
   
A pénteken bejelentett "új kötelezettségszegési eljárás a bevándorlási veszélyhelyzet szabályozása miatt újabb bizonyítéka annak, hogy Brüsszel minden olyan eszköz ellen fellép, amellyel Európa határait hatékonyan lehet védeni - valójában Brüsszel a Soros-terv megvalósításán dolgozik!" - szögezte le Kovács Zoltán.

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó