Advent - SzínpadON online programsorozatot indít a Hagyományok Háza
2020. december 3. 16:53

SzínpadON címmel online programsorozatot indít a Hagyományok Háza pénteken; a sorozat nyitóelőadása a Liszt-mozaikok című tánckoncert lesz a Magyar Állami Népi Együttes előadásában.

A Liszt-mozaikok című tánckoncert péntek este 20 órától lesz elérhető. A Liszt-emlékév tiszteletére készült és 2018-ban a Művészetek Palotájában bemutatott tánckoncerten Liszt művei mellett megszólalnak a nemzeti romantika legkiválóbb darabjai, a gregoriánig visszanyúló egyházzenei előzmények, valamint a Lisztre hatást gyakorló kortársak, Paganini és Chopin szerzeményei. Közreműködik a Szent Efrém Férfikar és Szabó Marcell zongoraművész - közölte a Hagyományok Háza csütörtökön az MTI-vel.

December 9-én a Magyar Állami Népi Együttes Megidézett Kárpátalja, Hágókon innen és túl című előadását láthatják az érdeklődők.

December 11-én Szokolay Ádám zongoraművész, a Bartók-világverseny győztese és Szokolay Dongó Balázs Prima-díjas népzenész előadásában csendülnek fel Bartók és Kodály népdalfeldolgozásai, zongorával és pásztorfurulyákkal.

Az online programsorozat zárásaként december 16-án a Duna Művészegyüttes zenekara és az Állami Népi Együttes vendég szólóénekese, Navratil Andrea közös népzenei koncertjén a zoboralji, szatmári, moldvai és széki összeállítások mellett elhangzik majd részlet a társulat Szerelmünk, Kalotaszeg című műsorából is. A népzenei koncertet Kovács Norbert Cimbi és Gasler Beáta tánca teszi teljessé.

A felvételek az online előadást követően 24 órán át lesznek elérhetők, és két kategóriában is válthatók kedvezményes jegyek az előadásokra.

MTI
Címkék:
MTI Hírfelhasználó