Wintermantel: a BKV buszbérlési pályázata kezd tragikomédiába fulladni
2020. december 2. 10:55

A BKV buszbérlési pályázata kezd tragikomédiába fulladni, már a baloldali portálok is elismerik és "kamucégként nevezik a győztes pályázót" - mondta Wintermantel Zsolt, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának Fidesz által delegált tagja szerdán az MTI-hez eljuttatott videójában.

Hozzátette: a nyertes cégről kiderült, hogy nem képes határidőre leszállítani a buszokat, "ugyanis egyáltalán nincs is neki".

Wintermantel Zsolt szerint joggal merül fel a kérdés: hogyan pályázhatott, de még inkább, a BKV hogyan köthetett szerződést egy olyan céggel buszbérlésre, amelynek nincsenek is buszai? Vajon a BKV hozzájárul-e "a kamucég álságos határidőmódosítási kérelméhez", miközben ezeknek a buszoknak már Budapest útjait kellene járnia? - sorolta kérdéseit.

Wintermantel Zsolt a főpolgármestertől vár magyarázatot az ügyről, azt mondta: Karácsony Gergely tisztelje meg a budapestieket a válasszal.

MTI
Címkék:
  • Hadházy Ákos körül elfogyott a levegő
    Már a baloldal sem kér a botrányhősből, aki egyéniben mindeddig csúfos kudarcot vallott, csak listáról jutott be az Országgyűlésbe.
  • 340 millió keresztényt üldöznek a világon
    Drámai kép rajzolódik ki az Open Doors keresztény emberi jogi szervezet tavalyi évet áttekintő jelentéséből, melyet január 13-án mutattak be az olasz képviselőházban.
  • Armin Laschetet választották meg a CDU elnökének
    Armin Laschet, Észak-Rajna–Vesztfália miniszterelnökének győzelmét hozta a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) tisztújító, online kongresszusa. Laschet borítékolhatóan CDU-elnök lesz, ám közel sem biztos, hogy ő váltja majd Angela Merkelt a kancellári székben az őszi szövetségi parlamenti választásokat követően.
MTI Hírfelhasználó