Decemberben folytatódik a tárgyalás Lajkó Félix hegedűjének ellopása ügyében
2020. december 2. 00:06

December 16-án folytatódik a tárgyalás az ópazovai P. J. (43) és a temerini N. S. (53) ügyében, akiket azzal gyanusítanak, hogy ellopták Lajkó Félix hegedűjét.

Mint ahogy azt a Dnevnik írja, a bíróság várhatóan ekkor hoz majd döntést az 1800-ban készült hangszer feltételezett eltulajdonítóinak ügyében. Az utolsó tárgyaláson, amelyet az óbecsei alapfokú bíróságon tartottak meg októberben, N. S.-t az előzetes letartóztatásból házi őrizetbe helyezték át, P. J. viszont továbbra is rács mögött ül.

A két férfi ellen szeptemberben kezdődött meg az eljárás, amikor kihallgatták a tanúkat. Korábban a két vádlott kitartott azon állítása mellett, hogy nem vettek részt a hangszer elrablásában.

A Domenico Montano típusú drága hegedűt tavaly november 1-jén lopták el Péterrévén, majd másfél hónappal később, sértetlen állapotban találtak rá Novi Banovciban.

A neves hegedűművész egy bécsi gyűjtűtől kölcsönözte a hangszert. Egy igen ritka példányról van szó, tekintettel arra, hogy a világon összesen 15 darab ilyen hegedű van, amelyet az olaszországi Cremona városában készítettek.

„A hegedű nem az enyém, hanem egy bécsi barátomé, én csak használom. Nem a pénzt látom ebben a hegedűben, a hatalmas értéke ellenére sem, hanem eszközként tekintek rá, amely számomra értékesebb a pénznél”, nyilatkozta Félix. (Dnevnik)
 

vajma.info
Címkék:
MTI Hírfelhasználó