Halállal fenyegették meg a kárpátaljai magyarságot
2020. november 29. 23:07

Halálosan megfenyegette a kárpátaljai magyarságot az ukrán Jobb Szektor szélsőséges nacionalista szervezet egyik aktivistája. A Youtube-ra két nappal ezelőtt feltöltött felvételen egy arcát eltakaró férfi látszik Beregszász táblájánál, a háttérben a Jobb Szektor zászlójával – írja a Kárpátalja.ma kárpátaljai magyar hírportál. A videót azóta a YouTube eltávolította, de a Kárpátalja.ma híroldalára felkerült egy fénykép, amelyet a felvételből vágtak ki.

– Ukrán földön éltek, mind tudjuk, hogy kik vagytok. Mi tudjuk, hol dolgoztok, hol éltek, hol vannak a gyermekeitek – hangzott el a videóban a szélsőjobboldali aktivistától, aki ultimátumot adott, hogy ha a magyarok nem mondanak le az autonómiához fűzött reményeikről, ők eljönnek a magyarok gyermekeiért. A férfi végül náci karlendítéssel zárta le a videót.

Ez nem az első eset, amelynek során megfenyegetik a kárpátaljai magyarságot, mint ahogy lapunk is beszámolt róla, korábban névtelen levél érkezett „Magyar kutyák” megszólítással több kárpátaljai magyar egyházhoz és szervezethez, köztük a magyar színháznak, a pedagógusszövetségnek és jótékonysági alapítványnak. Ebben felszólították a magyarokat, hogy „fogják értékeiket és rokonságukat, és menjenek történelmi családjukhoz”, mondván, a közösségükre „nincs szüksége Ukrajnának!”.

MNO - karpatalja.net
Címkék:
  • Szarvas József: El kell vállalni a feladatot!
    Van jó pár olyan gondolatom, kérdésem, amely egy színészi pályára készülő fiatal számára izgalmas lehet. Most a diákokkal együtt magam is pályakezdő leszek. Több mint negyven magam mögött hagyott évaddal.
  • A mezőgazdaság az ország legfontosabb bástyája
    A koronavírus-járvány megmutatta, hogy a mezőgazdaság és a rá épülő hazai élelmiszeripar az ország legfontosabb bástyája - jelentette ki az agrárminiszter az Északi Agrárszakképzési Centrum gépjárműátadásán kedden Nyíregyházán.
  • Eleven és gazdagodó a nemzeti hagyomány
    Mind a hungarikumokkal, mind a folkTrend! mozgalommal azt mutatjuk be, hogy milyen ma a magyar és milyen lehetne. Tehát nem kell leragadnunk ott, hogy milyen volt. Föl kell mutatnunk azt, hogy ez élő kultúra, sőt elevenebb is lehetne.
MTI Hírfelhasználó