Tízezrek kényszerültek menekülni Nivar elől
2020. november 26. 09:21

Trópusi ciklon csapott le heves esőkkel és erőteljes széllökésektől kísérve India déli részére csütörtökön – közölte a helyi meteorológiai szolgálat.

A tájékoztatás szerint a ciklon, amely a Nivar nevet kapta, hajnalban érkezett óránkénti 125-130 kilométeres sebességgel Puduccseri szövetségi terület partvidékére.

A viharos erejű szél haladtában fákat és elektromos póznákat döntött le, árvizeket keltett. A partra érve sebessége óránkénti száz kilométerre lassult, mozgása északi és északkeleti irányt vett a szomszédos Tamilnádu állam felé, a pusztítás nyomait hagyva maga mögött.

Egyes területeken leszakította a házak tetőzetét, megrongálta az elektromos vezetékeket. Fákat döntött le, ágakat sodort a vasúti sínekre és a közutakra – számolt be az NDTV helyi televízió.

Az állam székhelye, Csennai egyes területeit ellepte az ár, a meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint a nap folyamán további esőzések várhatók.

Emberek tízezreit menekítették ki biztonságos helyre, mielőtt még a Nivar elérte volna Puduccseri partvidékét és Tamilnádu államot.

A hatóságok egyben figyelmeztették a halászokat, hogy ne merészkedjenek ki a nyílt tengerre, ahol a nap folyamán zord időjárási körülmények és magas hullámok várhatók.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Szarvas József: El kell vállalni a feladatot!
    Van jó pár olyan gondolatom, kérdésem, amely egy színészi pályára készülő fiatal számára izgalmas lehet. Most a diákokkal együtt magam is pályakezdő leszek. Több mint negyven magam mögött hagyott évaddal.
  • A mezőgazdaság az ország legfontosabb bástyája
    A koronavírus-járvány megmutatta, hogy a mezőgazdaság és a rá épülő hazai élelmiszeripar az ország legfontosabb bástyája - jelentette ki az agrárminiszter az Északi Agrárszakképzési Centrum gépjárműátadásán kedden Nyíregyházán.
  • Eleven és gazdagodó a nemzeti hagyomány
    Mind a hungarikumokkal, mind a folkTrend! mozgalommal azt mutatjuk be, hogy milyen ma a magyar és milyen lehetne. Tehát nem kell leragadnunk ott, hogy milyen volt. Föl kell mutatnunk azt, hogy ez élő kultúra, sőt elevenebb is lehetne.
MTI Hírfelhasználó