Családi szobákat alakítottak ki a Szent János Kórházban
2020. november 24. 10:49

Családi szobákat alakítottak ki a Szent János Kórházban a családbarát szülészet fejlesztésének részeként - ismertette a családokért felelős tárca nélküli miniszter a Facebook-oldalára kedden feltöltött videóban.

Novák Katalin: a családok biztonságérzetének fenntartására is törekszik a kormány - Debrecen hírei, debreceni hírek | Debrecen és Hajdú-Bihar megye hírei - Dehir.hu

A miniszter - dehir.hu

Novák Katalin a kórházban tett látogatásáról beszámoló felvételen azt mondta: a fejlesztés a Családbarát szülészet pályázati program része.
   
Takács Péter, a kórház főigazgatója közölte: egy épületszárnyban, amely eddig nem a betegellátást szolgálta, nagy szobákat és vizesblokkokat alakítottak ki.
   
A második fázisban a koraszülöttrészleget fejlesztik: adaptációs szobákat hoznak létre, ahol csecsemőjével együtt lehet az édesanya. A tetőtérben pedig anyaszobákat alakítanak ki - tette hozzá.
 
A videóban emlékeztettek: a kórház ingyenes, online szülésfelkészítő tanfolyamot indít. A kurzus a Szent János Kórház honlapján érhető el - mondta Novák Katalin.

MTI
Címkék:
 • 340 millió keresztényt üldöznek a világon
  Drámai kép rajzolódik ki az Open Doors keresztény emberi jogi szervezet tavalyi évet áttekintő jelentéséből, melyet január 13-án mutattak be az olasz képviselőházban.
 • Armin Laschetet választották meg a CDU elnökének
  Armin Laschet, Észak-Rajna–Vesztfália miniszterelnökének győzelmét hozta a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) tisztújító, online kongresszusa. Laschet borítékolhatóan CDU-elnök lesz, ám közel sem biztos, hogy ő váltja majd Angela Merkelt a kancellári székben az őszi szövetségi parlamenti választásokat követően.
 • A békekötés már nem lehetséges
  Gyurcsány vezérürüszerepe az ellenzéki tömbön belül továbbra is visszataszító a jóérzésű emberek számára.
MTI Hírfelhasználó