Ausztriában tárgyal pénteken Áder János
2020. október 29. 23:19

Hivatalos látogatásra Ausztriába utazik Áder János, Magyarország köztársasági elnöke pénteken.

A Köztársasági Elnöki Hivatal csütörtöki közlése szerint a magyar államfő osztrák kollégája, Alexander Van der Bellen meghívásának tesz eleget.

Áder János legutóbb tavaly februárban látogatott Ausztriába. Többi között a két ország gazdasági kapcsolatainak erősödéséről, a klímaváltozás elleni küzdelemről, az Európai Unió bővítéséről és a Nyugat-Balkánról, valamint az Ausztriában letelepedő és dolgozó magyarok helyzetéről tárgyalt Alexander Van der Bellennel.

A magyar köztársasági elnök részt vett a Semmelweis Ignác tiszteletére állított szobor avatásán a Bécsi Orvostudományi Egyetem kampuszán, majd megbeszélést folytatott Wolfgang Sobotkával, az osztrák parlament alsóháza, a Nemzeti Tanács elnökével.

MTI
Címkék:
  • Gulyás: indul a vakcina-előjegyzési kampány
    A koronavírus elleni vakcina előjegyzésére vonatkozó kampány elindulását jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján, amelyen arról is beszélt, hogy a miniszterelnök konzultációi után születik döntés a december 11. utáni intézkedésekről.
  • Donald Trump: Ha igazam van, Joe Biden nem lehet elnök
    A mainstream média szinte teljesen mellőzte, a Facebook és a Twitter pedig az üzenet valóságtartalmát firtató címkékkel látta el Donald Trump minapi beszédét, amit a hivatalban lévő elnök az eddigi legfontosabb felszólalásaként jellemzett.
  • Tisztifőorvos: decemberre várható a második hullám tetőzése
    Szakemberek szerint decemberre várható a koronavírus-járvány második hullámának tetőzése - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó