Futball: Az elnök Bartomeu és a Barcelona vezetősége benyújtotta lemondását
2020. október 27. 23:47

Josep Maria Bartomeu és az FC Barcelona vezetőségének tagjai benyújtották lemondásukat a klub elnökségének keddi ülésén. Mindezt azelőtt tették meg mielőtt elkezdődött volna a szavazása az elnök ellen benyújtott bizalmatlansági indítványnak.

Már nem Josep Maria Bartomeu a Barcelona elnöke. A katalán klub keddre meghirdetett rendkívüli elnökségi ülésén az elnök és az igazgatótanács tagjai egyaránt azt a döntést hozták meg, hogy lemondanak posztjukról, tekintettel arra, hogy esedékessé vált a megszavazása az elnök, Bartomeu ellen benyújtott bizalmatlansági indítványnak.

A katalán klub első számú vezetőjének növekvő elégedetlenséggel kellett szembenéznie az elmúlt hetekben, mivel a koronavírus-járvány miatt pénzügyileg jelentősen romlott a helyzet, és a csapat teljesítménye is elmaradt a várakozástól, ami a Bajnokok Ligája augusztusi negyeddöntőjében a Bayern Münchentől elszenvedett 8-2-es vereségben csúcsosodott ki.

Az elnököt sokan bírálták azért is, ahogyan kezelte a hatszoros aranylabdás Lionel Messi távozási szándékát, illetve azért, hogy a csapat emblematikus figurája egyáltalán eljutott eddig a döntésig.

A Barca vezetősége az utolsó pillanatig igyekezett mindent megtenni azért, hogy a bizalmatlansági indítvány témáját a végsőkig halasszák arra hivatkozva, hogy Barcelonában és a régióban a koronavírus-járvány súlyosbodása miatt kijárási tilalom van, ezért a klub tagjai nem, vagy csak nehezen tudtak volna elmenni személyesen a szavazásra, arról nem beszélve, hogy a tagok között többen is a veszélyeztetett korosztályt képviselik.

"Szavazóink átlagéletkora 58 év, a 60 év feletti tagok száma több mint negyvenezer. A legjobban az aggaszt minket, hogy megelőzzük azt, hogy bármilyen veszélynek tegyük ki azon tagjainkat, akik koruknál fogva a leginkább ki vannak téve a fertőzés veszélyeinek"- olvasható Bartomeu tegnap írt levelében, amelyet Pere Aragonésnak, a Generalitat megbízott elnökének küldött.

Tekintettel arra, hogy a Generalitat és a PROCICAT nem volt hajlandó megváltoztatni a helyszínét és az időpontját bizalmatlansági szavazásnak,, Josep Maria Bartomeu bejelentette, hogy kész lemondani elnöki posztjáról, az igazgatótanács tagjai ezt ellenkezés nélkük nélkül elfogadták, ezzel véget ért a klub egy olyan szakasza, amely hat évvel ezelőtt kezdődött.

m4sport.hu
Címkék:
  • Gulyás: indul a vakcina-előjegyzési kampány
    A koronavírus elleni vakcina előjegyzésére vonatkozó kampány elindulását jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján, amelyen arról is beszélt, hogy a miniszterelnök konzultációi után születik döntés a december 11. utáni intézkedésekről.
  • Donald Trump: Ha igazam van, Joe Biden nem lehet elnök
    A mainstream média szinte teljesen mellőzte, a Facebook és a Twitter pedig az üzenet valóságtartalmát firtató címkékkel látta el Donald Trump minapi beszédét, amit a hivatalban lévő elnök az eddigi legfontosabb felszólalásaként jellemzett.
  • Tisztifőorvos: decemberre várható a második hullám tetőzése
    Szakemberek szerint decemberre várható a koronavírus-járvány második hullámának tetőzése - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó