Életfogytiglant kapott a szicíliai maffiafőnök
2020. október 21. 09:01

Életfogytig tartó börtönre ítéltek Szicíliában az ország legkeresettebb bűnözőjét, mert évekkel ezelőtt részt vett két ügyész meggyilkolásában, valamint több más ember megölésében.

Olaszország legkeresettebb bűnözője, Matteo Messina Denaro részt vett két ügyész, Giovanni Falcone és Paolo Borsellino 1992-es meggyilkolásában, valamint több más ember megölésében – jelentette az ANSA olasz hírügynökség.

Az ítélet szerint Denaro áldozatai családtagjainak tíz és 500 ezer euró közötti kártérítést kell kapniuk, a robbantásos merényletek három túlélője pedig 100 ezer eurót (36,5 millió forint) kap fejenként.

Az 58 éves Messina Denaro 1993-ban kezdett el bujkálni. Nem világos a hatóságok előtt, hogy ő áll-e a Cosa Nostra élén, vagy csak egy bizonyos területet irányít.

Már korábban is elítélték gyilkosságokért, és több életfogytig tartó börtönbüntetést kapott.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Gulyás: indul a vakcina-előjegyzési kampány
    A koronavírus elleni vakcina előjegyzésére vonatkozó kampány elindulását jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján, amelyen arról is beszélt, hogy a miniszterelnök konzultációi után születik döntés a december 11. utáni intézkedésekről.
  • Donald Trump: Ha igazam van, Joe Biden nem lehet elnök
    A mainstream média szinte teljesen mellőzte, a Facebook és a Twitter pedig az üzenet valóságtartalmát firtató címkékkel látta el Donald Trump minapi beszédét, amit a hivatalban lévő elnök az eddigi legfontosabb felszólalásaként jellemzett.
  • Tisztifőorvos: decemberre várható a második hullám tetőzése
    Szakemberek szerint decemberre várható a koronavírus-járvány második hullámának tetőzése - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó