Lövések dördültek, két halottja is lehet a lagosi tüntetésnek
2020. október 21. 08:55

A szemtanúk beszámolója alapján két embert lőttek le Fotó: OLUKAYODE JAIYEOLA / AFP / NURPHOTO

A kijárási tilalom ellenére körülbelül ezer fős tüntetés volt ismét, kedden este a nigériai Lagosban, és egy jogvédő szervezet jelentése szerint több résztvevőt megöltek. Lagos állam kormánya bejelentette: kivizsgáltatja azokat a jelentéseket, amelyek szerint lövések dördültek el a demonstráción.

Kedden 24 órás kijárási tilalmat rendeltek el határozatlan időre az ország kereskedelmi fővárosának számító Lagosban és az azonos nevű államban, ahol csaknem két hete különösen erőszakos tüntetések zajlanak a rendőri brutalitás ellen. Ennek előzménye, hogy felgyújtottak egy rendőrőrsöt a 14 milliós metropoliszban, legalább egy rendőr meghalt, több megsérült.

Egyelőre nem lehet tudni pontosan, hogy a kedd esti tüntetésen ki használt lőfegyvert, és hány ember halhatott meg. A Reuters hírügynökség egy szemtanúra hivatkozva azt jelenttette, hogy katonák legalább két embert lelőttek.

MTI
Címkék:
  • Gulyás: indul a vakcina-előjegyzési kampány
    A koronavírus elleni vakcina előjegyzésére vonatkozó kampány elindulását jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján, amelyen arról is beszélt, hogy a miniszterelnök konzultációi után születik döntés a december 11. utáni intézkedésekről.
  • Donald Trump: Ha igazam van, Joe Biden nem lehet elnök
    A mainstream média szinte teljesen mellőzte, a Facebook és a Twitter pedig az üzenet valóságtartalmát firtató címkékkel látta el Donald Trump minapi beszédét, amit a hivatalban lévő elnök az eddigi legfontosabb felszólalásaként jellemzett.
  • Tisztifőorvos: decemberre várható a második hullám tetőzése
    Szakemberek szerint decemberre várható a koronavírus-járvány második hullámának tetőzése - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó