Dánia zöld utat adott az Északi Áramlat 2 gázvezeték üzembe helyezésére
2020. október 1. 17:16

Dánia megadta az üzemeltetési engedélyt az Északi Áramlat 2 földgázvezeték felségvizein áthaladó szakaszára – jelentette be a honlapján csütörtökön publikált közleményben a dán energiahivatal.

A dán klíma-, energia- és közműügyi minisztérium alatt működő energiahivatal (Energistyrelsen) közleményben jelentette be, hogy megadta az engedélyt a Nord Stream 2 AG vállalatnak az Oroszországból Európába földgázt szállító 1230 kilométeres tenger alatti gázvezeték dán felségvizeken húzódó 147 kilométeres szakaszának üzemeltetésére.

A üzembe helyezésére a biztonsági előírások teljesítése mellett a vezetékpár egyikének elkészülte esetén kerülhet sor. A vezetékpár szállítási kapacitása évi 55 milliárd köbméter földgáz.

Dánia júliusban adta meg az engedélyt az oroszországi Viborgtól egészen a németországi Greifswaldig vezető gázvezeték utolsó szakaszának a megépítésére. A projekt kivitelezése tavaly decemberben állt le, amikor Washington szankciók alá helyezte a munkálatokban részt vevő vállalatokat, közöttük a csővezeték fektetését végző hajók üzemeltetőjét, a svájci–holland Allseas vállalatot. A gázvezeték már 94 százalékban megépült.

hirado.hu - MTI
Címkék:
  • Elhunyt Bolberitz Pál
    Életének 80., áldozópapságának 55. évében, október 25-én hajnalban a XXIII. János Szeretetotthonban visszaadta lelkét Teremtőjének Bolberitz Pál Széchenyi-díjas római katolikus pap, teológus, egyetemi tanár – tájékoztatta szerkesztőségünket Depaula Flavio, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseki titkára.
  • Bayer Zsolt: Varju, a Würfli Egon
    A DK nevű válogatott alelnöke és szertárosa azt találta mondani, hogy szerinte 2006-ban, a Gyurcsány-kormány idején demokrácia volt.
  • Harminc éve bénították meg az országot a taxisok
    A rendszerváltozás utáni első komoly válság kapóra jött a baloldali sajtónak, hogy a hangulatot az épp munkába állt MDF-kormány ellen fordítsa.
MTI Hírfelhasználó