Álhír, hogy nem mérték a szurkolók testhőmérsékletét
2020. szeptember 26. 12:37

Nem igazak a hírek, amelyek szerint nem mérték a szurkolók testhőmérsékletét a csütörtöki Szuperkupa-döntő előtt – idézte az M1 Híradója az operatív törzs pénteki tájékoztatóján elhangzottakat.

A Népszava közölte először az álhírt, amit aztán mások is átvettek. Később a napilap törölte, illetve módosította az írást, az Alfahír pedig úgy fogalmazott, hogy a lap téves információt közölt.

Pénteken a Pesti Srácok azt írta, a Népszava a csütörtök esti Szuperkupa-meccs előtt se állta meg, hogy ne hazudjon egy alaposat. Helyszíni tudósítójuk azt állította, hogy nincsenek testhőmérséklet-mérések és beengednek mindenkit, hiába volt feltétel a negatív vírusteszt. Orbitálisat hazudott a Népszava, egy idő után gyorsan törölte a cikkét.

A rendezők hőkamerákat telepítettek a bejáratokhoz, így próbálták kiszűrni az esetleg betegen érkező szurkolókat.

„A Puskás Arénában a beléptető kapukhoz az Országos Mentőszolgálat négy darab járványügyi sátort telepített, a labdarúgó-mérkőzésre látogatóknak a testhőmérséklet mérésére egy telepített terminál hőkamerakapu működtetésével biztosítottuk” – mondta Kiss Róbert rendőr alezredes.

Az operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa a pénteki online sajtótájékoztatón kiemelte, hogy 16 látogatónál jelzett a hőkamera, azonban a 15 perc elteltével végzett másodlagos testhőmérséklet mérése egyik személy esetében sem mutatott ki a megengedettnél nagyobb testhőmérsékletet.

Kiss Róbert szerint kijelenthető, hogy nem igazak azok a megjelent cikkek az interneten, amelyek szerint nem történtek testhőmérséklet-mérések, mivel ezeket minden látogató esetében végrehajtották.

hirado.hu - M1 Híradó
Címkék:
  • Nincs helye a nemzet főterén: Károlyi és az őszirózsás forradalom
    Tisza István meggyilkolásában a Budapesti Katonatanács játszhatott szerepet; a népköztársaságot, mint államformát kétezer ember „döntötte el” a mai Kossuth téren; Károlyi Mihály a trianoni katasztrófa után jó kapcsolatokat ápolt Edvard Beneš csehszlovák elnökkel – derült ki többek között Ligeti Dáviddal folytatott beszélgetésünkből.
  • Donald Trump, a héjabőrbe bújt galamb (7.)
    Az amerikai elnök nem indított új háborút, és a már meglévőket is próbálta lezárni.
  • Orbán: a magyar ma is templomépítő nemzet
    A kormány ezután is kész a Magyarországi Református Egyház mellett állni, amikor majd az országos tisztújításuk után "új lendülettel fognak a magvetéshez, a vetés gondozásához és a betakarításhoz" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, a reformáció emléknapján a csömöri református templom felépüléséért tartott hálaadó istentiszteleten.
MTI Hírfelhasználó