Európai Szuperkupa - Lopetegui: a legjobbunk kell Bayern ellen
2020. szeptember 23. 20:02

A Sevilla FC vezetőedzője szerint csapatának a legjobbját kell nyújtania ahhoz, hogy versenyben legyen a Bayern Münchennel csütörtök este a labdarúgó európai Szuperkupa-mérkőzésen a Puskás Arénában.

Foto: Julen Lopetegui dando instrucciones en el Sánchez Pizjuán. (EFE)

Lopetegui - elconfidencial.com

Julen Lopetegui a találkozó előtti online sajtótájékoztatón rámutatott, a koronavírus-járvány miatt elhúzódott előző szezon és az új idény között nem telt el sok idő, az egy hónappal ezelőtti Európa-liga-finálé óta - amelyet együttese 3-2-re nyert meg az Internazionale ellen - két felkészülési találkozót játszottak, tétmérkőzést viszont nem.

"Rendkívüli, hogy itt lehetünk és megküzdhetünk egy ilyen trófeáért egy hatalmas ellenféllel. Ezen a mérkőzésen a legjobbunkat kell pályára tennünk ahhoz, hogy versenyben lehessünk a Bayernnel" - fejtette ki az 54 éves spanyol szakember. Kiemelte, muszáj koncentráltnak maradniuk, hiszen számos változó körülmény miatt sok a bizonytalanság ezekben az időkben.
   
"A Bayernben éljátékosok vannak" - hangsúlyozta Lopetegui, ugyanakkor újságírói kérdésre azt felelte, játékosait nem hasonlítgatja össze más csapat futballistáival, ezt a sajtómunkatársak dolgának tekinti.
   
"Boldog vagyok, hogy a keretünkben lévőkkel dolgozhatok. Csapatként kell jól teljesítenünk, mindenkinek száz százalékot kell nyújtania holnap este" - fűzte hozzá.

Kiemelte, lényeges, hogy mielőbb elkapják a mérkőzés ritmusát.
   
Az andalúz gárda brazil középpályása, Fernando Francisco nehéz mérkőzésre számít a Bajnokok Ligája-győztese ellen.
   
"Bízunk a játékunkban, és abban, hogy egy nehéz, de minőségi találkozón föléjük kerekedhetünk" - közölte.
   
Annak kapcsán, hogy a bajorok nyolc gólt szereztek pénteken a Schalke ellen, úgy vélekedett, nincs nyomás rajta és csapattársain, és megérdemelten jutottak el idáig.
   
"Ez egy csodálatos mérkőzés lesz, egy rendkívüli csapat ellen, amelynek kiemelkedő, minőségi játékosai vannak. A legjobbunkat tesszük ki a pályára, meglátjuk, ez mire lesz elég" - fogalmazott. Előretekintve annyit mondott, kemény munkával elérhetik ugyanazt a teljesítményt, amelyet az előző idényben sikerült.
   
Az európai Szuperkupáért zajló találkozó csütörtökön 21 órakor veszi kezdetét az angol Anthony Taylor játékvezető sípjelére.
 

MTI
Címkék:
  • Véres csütörtök
    1956. október 25-én a budapesti Kossuth téren, a Parlament előtt tizenegy óra után pár perccel elszabadult a pokol.
  • Elhunyt Bolberitz Pál
    Életének 80., áldozópapságának 55. évében, október 25-én hajnalban a XXIII. János Szeretetotthonban visszaadta lelkét Teremtőjének Bolberitz Pál Széchenyi-díjas római katolikus pap, teológus, egyetemi tanár – tájékoztatta szerkesztőségünket Depaula Flavio, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye érseki titkára.
  • Bayer Zsolt: Varju, a Würfli Egon
    A DK nevű válogatott alelnöke és szertárosa azt találta mondani, hogy szerinte 2006-ban, a Gyurcsány-kormány idején demokrácia volt.
MTI Hírfelhasználó