Bakondi: növekvő aktivitás tapasztalható a határokon
2020. szeptember 18. 21:41

Növekvő migrációs aktivitás tapasztalható a határokon, nem csak Magyarországon, hanem például Olaszországban is - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában.

Magyar tartalékos katonák készülnek a határvédelemre - honvedelem.hu

Bakondi György hozzátette: emiatt, valamint a koronavírus-járványra is tekintettel a külső határok őrizete felértékelődik.
   
A magyar kormány a határok őrizete mellett követi azt az elvét is, hogy ott kell segíteni ahol a baj van: több mint 10 millió forinttal segítették a múlt héten Leszbosz szigetén leégett Moria tábort is.

A Közös Akarat feladat második váltása az MH Tartalékképző és Támogató Parancsnokság alárendelt katonai szervezeteinek katonáiból áll. A váltás tagjai a napokban megismerkedtek a határvédelmi feladatrendszer minden szükséges elemével - honvedelem.hu

Ennek kapcsán kitért arra is, hogy a moriai tábor lakóinak jelentős része - akik között magas a koronavírus-fertőzöttek aránya - nem akar bevonulni az újonnan kialakított sátortáborba, azt követelik, hogy Nyugat-Európába mehessenek.

Tartalékosaink  elsajátították a fegyverhasználat, a rádióforgalmazás szabályait - honvedelem.hu   

Bakondi György szerint a táborral történtek kapcsán egyre több jele van annak, hogy a "segítőszerenádokon túl", újra elő kerülnek majd a politikai hasznot kereső csoportok is, akik ismét napirendre tűznék a migránsok kötelező kvóták szerinti elosztását.

MTI
Címkék:
  • Nincs helye a nemzet főterén: Károlyi és az őszirózsás forradalom
    Tisza István meggyilkolásában a Budapesti Katonatanács játszhatott szerepet; a népköztársaságot, mint államformát kétezer ember „döntötte el” a mai Kossuth téren; Károlyi Mihály a trianoni katasztrófa után jó kapcsolatokat ápolt Edvard Beneš csehszlovák elnökkel – derült ki többek között Ligeti Dáviddal folytatott beszélgetésünkből.
  • Donald Trump, a héjabőrbe bújt galamb (7.)
    Az amerikai elnök nem indított új háborút, és a már meglévőket is próbálta lezárni.
  • Orbán: a magyar ma is templomépítő nemzet
    A kormány ezután is kész a Magyarországi Református Egyház mellett állni, amikor majd az országos tisztújításuk után "új lendülettel fognak a magvetéshez, a vetés gondozásához és a betakarításhoz" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, a reformáció emléknapján a csömöri református templom felépüléséért tartott hálaadó istentiszteleten.
MTI Hírfelhasználó