Illegálisan jutottak be Kárpátaljára a haszid zarándokok
2020. szeptember 18. 19:03

Az Ukrán Állami Határszolgálat munkatársai ismételten felhívják a külföldi zarándokok figyelmét arra, hogy ne próbáljanak határt sérteni, hanem jogos alapon lépjenek be az országba.

Illegálisan jutottak be Kárpátaljára a haszid zarándokok

Ezenkívül a határőrök emlékeztetnek arra, hogy illegális hatarátlépésért adminisztratív és bűnügyi felelősség is járhat.

Szeptember 18-ára virradóan a Munkácsi Határőrség emberei együttműködve a Nemzeti Rendőrség képviselőivel, időben leleplezték a határsértést.

A tisztviselők megállítottak egy Mercedes típusú autót, mellyel két ukrán állampolgár hét haszid zarándokot szállított, s csak két illetőnek volt személyt igazoló okmánya.

Az előzetes adatok szerint a zarándokok USA és Izrael állampolgárai.

Mindannyian illegálisan jutottak be Ukrajna területére Magyarországról.

A szabálysértőket a rendőrségre szállították. Az ügyben még tart a nyomozás – olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

Korábban a Karpatinfo.net hírt adott arról, hogy még mindig több mint ezer haszid zsidó rostokol a fehérorosz-ukrán határon.

Képünk forrása: az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-bejegyzése 

karpatinfo.net
Címkék:
  • Nincs helye a nemzet főterén: Károlyi és az őszirózsás forradalom
    Tisza István meggyilkolásában a Budapesti Katonatanács játszhatott szerepet; a népköztársaságot, mint államformát kétezer ember „döntötte el” a mai Kossuth téren; Károlyi Mihály a trianoni katasztrófa után jó kapcsolatokat ápolt Edvard Beneš csehszlovák elnökkel – derült ki többek között Ligeti Dáviddal folytatott beszélgetésünkből.
  • Donald Trump, a héjabőrbe bújt galamb (7.)
    Az amerikai elnök nem indított új háborút, és a már meglévőket is próbálta lezárni.
  • Orbán: a magyar ma is templomépítő nemzet
    A kormány ezután is kész a Magyarországi Református Egyház mellett állni, amikor majd az országos tisztújításuk után "új lendülettel fognak a magvetéshez, a vetés gondozásához és a betakarításhoz" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szombaton, a reformáció emléknapján a csömöri református templom felépüléséért tartott hálaadó istentiszteleten.
MTI Hírfelhasználó