Lövöldözés Tiszaújlaknál: cigarettacsempészt állítottak meg a munkácsi határőrök
2020. augusztus 14. 22:07

A füstölnivalóval megpakolt Jeep márkájú terepjárót állítottak meg a Munkácsi Határőrség emberei a tiszaújlaki ukrán-magyar államhatár közelében.

Az őrjáratozás során a határőrök észrevettek egy járművet, mely az államhatár felé közeledett. A külföldi rendszámú autó sofőrje figyelmen kívül hagyta a katonák törvényes felszólítását, és csak figyelmeztető lövések leadása után állt meg.

A sofőr mellett egy másik férfi is tartózkodott az autóban, mindketten ukrán állampolgárok.

A határőrök dohányterméket is találtak a terepjáróban.

Az elkövetők 7250 csomag zárjegy nélküli cigarettát akartak Magyarországra átcsempészni a Batár vízcsatornán keresztül.
A zöldsapkások a Határőrségre szállították a cigarettát és a gépkocsit is. A határsértők ellen pedig jegyzőkönyvet állítottak ki, további sorsukról a bíróság dönt majd.

Ezenkívül a férfiak ellen Ukrajna Büntetőtörvénykönyvének 204. cikkelye (jövedéki terméket illegális gyártása, tárolás és értékesítése) értelmében is eljárást indíthatnak – olvashatjuk az Ukrán Állami Határszolgálat Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.

 

karpatinfo.net
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Egy magyar hagyomány
  Nem csodálom, hogy ezt az országot nem érti senki. Nemcsak a nyelve miatt, hanem a lelke miatt sem. Itt évszázadok óta egy időben, egyszerre mindenki úgy érzi, hatalmon is van meg ellenzékben is
 • Most a fiatal korosztályt érinti elsősorban a járvány
  A koronavírus-járvány első hulláma elsősorban az idősebbeket érintette, most viszont a 20-29 éves korosztályból kerül ki a legtöbb pozitív eset - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szombati online sajtótájékoztatóján.
 • A magyar bábkatedra lezüllesztése
  Ami negyedszázada történik szakmai címszó alatt az egyetemen, egy haveri kör játéka.
MTI Hírfelhasználó