Sárga figyelmeztetés: esernyő nélkül bajban lennénk
2020. augusztus 14. 08:52

A Dunántúl jó részén és a középső országrészben alapvetően felhős idő várható viszonylag kevés napsütéssel, hosszabb napos időszakokra elsősorban az északkeleti megyékben számíthatunk – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja

Zivatarok közelében megerősödhet, esetleg viharossá fokozódhat a szél, de általában mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között alakul. Késő estére 18 és 23 fok közé hűlhet le a levegő.

Nyugat felől zivataros zóna érte el az országot, mely reggelre jelentősen legyengülve elérte a Duna vonalát, majd a délelőtti órákban az Alföldön keresztül tovább halad kelet felé. A péntek reggeli, délelőtti órákban tehát elsősorban az Alföldön (annak is inkább a déli felén) fordulhat elő zivatar. A zivatarokhoz főként intenzív csapadék (10-20 mm), esetleg átmeneti szélerősödés társulhat.

Pénteken a délutáni, késő délutáni óráktól a Dunántúl nyugati, délnyugati felén újabb hullámban lehet számítani zivatarok kialakulására, melyeket elsősorban felhőszakadás (20-40 mm), esetleg erős, viharos széllökés (40-70 km/h), egy-egy helyen aprószemű jég kísérhet. Emellett az északkeleti megyékben is előfordulhat néhol zápor, zivatar.

hirado.hu
Címkék:
  • Fel kell venni a harcot a gravitáció ellen!
    A normalitás elleni háború légnyomást okozott magas poszton is.
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó