Francia-török fegyveres incidens történt a Földközi-tengeren?
2020. augusztus 14. 00:16

Recep Tayyip Erdogan török elnök pártjának tagjai között, csütörtökön beszédet mondott, melynek során kijelentette: Törökország „kemény árat” fizettet megtámadott hadihajója miatt, melyet a Földközi-tenger török-görög konfliktusa miatt vitatott térségében ért támadás – közölte az Al Manar libanoni televízió francia nyelvű honlapja az AFP-re hivatkozva. A hírt más források egyelőre nem erősítették meg.

A televízió szerint a török elnök szavaiból kiderült, hogy a támadás az l’Oruç Reis török hadihajó ellen már megtörtént csütörtökön, s hogy Törökország még a nap folyamán katonai választ ad.

Ismert: Emmanuelle Macron francia köztársasági elnök szerdán bejelentette, hogy két Rafale vadászbombázót és két Tonerre típusú helikopterhordozót küld a Földközi-tenger térségébe, arra hivatkozva hogy támogatja Görögországot Törökországgal szemben, mely további gázkitermelést helyezett kilátásba Athén által görög területnek mondott vizeken.

hirado.hu - M1
Címkék:
  • Fel kell venni a harcot a gravitáció ellen!
    A normalitás elleni háború légnyomást okozott magas poszton is.
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó