Zarándoklatok indulnak Nagyboldogasszony napján Mariazelltől Csíkig
2020. augusztus 12. 21:47

Bár a csíksomlyói búcsúra történő zarándoklat idén a koronavírus-járvány miatt elmaradt a hívők nem maradnak programok nélkül. A Mária Út Közhasznú Egyesület augusztusban két zarándoklatot is szervez.

Szabó Zsófia, a Mária Út Közhasznú Egyesület koordinátora az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, augusztus 15, Nagyboldogasszony napján szervezik meg az 1Úton Nemzetközi zarándoklat. Ennek célja , hogy Ausztria, Felvidék és Erdély bekapcsolásával igazi zarándokélményt hozzanak a régióba. Hozzátette, a kisgyermekes családokra is gondolva rövidebb szakaszok is lesznek Budapest és Kőszeg környékén.

A zarándoklás túrázás a négyzeten. hiszen a fizikai terhelés mellett az út során a résztvevők szellemileg is feltöltődhetnek – mondta.

Augusztus 19-én pedig egy bűnbánati zarándoklatot tartanak Szentendre és Visegrád között.

A zarándoklatra Böjte Csaba vezetésével kerül sor. Az államalapító, Szent István tiszteletére indulnak el a hívők. Ezen a hétvégén sem maradnak program nélkül a hívek: Nagyboldogasszony ünnepén több mint százan indulnak majd el a Mária Úton. A különleges látnivalók mellett lesznek olyan szakaszok, amelyeket biciklivel, lóháton vagy kenuval lehet majd megtenni.

hirado.hu - M1
Címkék:
  • Fel kell venni a harcot a gravitáció ellen!
    A normalitás elleni háború légnyomást okozott magas poszton is.
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó