Nagyhatalmak ugrasztották egymásnak a különböző vallások híveit
2020. augusztus 12. 11:01

A templom kifejező eszköze a kereszténységnek, a keresztény identitásnak, e funkciója miatt pedig fokozott támadásnak van kitéve – fejtette ki Ujházi Loránd katolikus pap, plébániai kormányzó, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Tavaly közel ezer keresztények elleni támadás történt Franciaországban – derül ki a francia belügyminisztérium adataiból. A riasztó szám csak a jéghegy csúcsa, hiszen a statisztikákba csak azok az esetek kerülnek be, amelyekben a szándék is bizonyított.

Hogy mekkora a baj, azt az is érzékelteti hogy egy francia, keresztényellenes  atrocitásokat dokumentáló oldal hat kategóriába sorolaja  támadásokat, gyújtogatás, gyilkosság, támadás, vandalizmus, rablás, bombatámadás és emberrablás.

Ujházi Loránd a műsorban elmondta, a templom mindig egy kifejező eszköze a kereszténységnek, a keresztény identitásnak, e funkciója miatt pedig fokozott támadásnak van kitéve. A terroristák, iszlám szélsőségesek egy keresztény templom megtámadásával azt az üzenetet közvetítik a hívők számára, hogy az általuk vallott értékek ellen is támadást követnek el.

Hozzátette, számára a legijesztőbb, hogy a templomok elleni támadásokat leggyakrabban akkor követik el, amikor éppen istentisztelet zajlik bennük.

Ezzel pedig azt közvetítik, hogy számukra még az emberéletek sem számítanak.

A beszélgetés végen kitért arra is, a nagyhatalmak gerjesztették a konfliktust a különböző vallások között. Hozzátette, amíg a saját érdekeik érvényesítése érdekükben a nagyhatalmak nem ugrasztották egymásnak a különböző vallások híveit, addig azok megtalálták a megoldást, hogy békében tudjanak élni egymás mellett.

hirado.hu
Címkék:
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó