Garami József huszonhét év után újra Pécsen dolgozik
2020. augusztus 12. 10:44

A 81 esztendős Garami József szakmai koordinátorként segíti szeretett klubját, a labdarúgó NB II-ben szereplő PMFC-t.

Az 1986-os NB I-es ezüstérmes pécsi csapat vezetőedzője, Garami József újra Pécsen dolgozik. A 81 éves szakember mentorként és szakmai koordinátorként segíti a jelenleg a másodosztályban szereplő pécsi klubot.

– Garami József huszonhét esztendőt követően visszatért egykori legendás sikerei színhelyére, hogy mentorként és szakmai koordinátorként segítse a PMFC-t – olvasható a pécsiek közleményében.

– Már lassan egy éve vagyok itthon és ezalatt megkerestek a PMFC vezetői, hogy kapcsolódjak be az edzők és a pécsi gyerekek felkészítésébe, meg egyáltalán a szakmai munkával kapcsolatban segítsek és mondjak véleményt. A felnőtt csapat körül szerencsére minden rendben van, megnézem, hogy áll az utánpótlás, mire van még szükség és lehetőség. Fontosnak tartom, hogy a klub törődjön a fiatalokkal és minél több játékost neveljen ki a magyar labdarúgásnak. A ’86-os ezüstérmes csapatban huszonkét játékosból húsz saját nevelésű volt – fogalmazott Garami József a visszatérést követően.

Garami József dolgozott Újpesten, az MTK-nál, a Ferencvárosnál, Győrben, edzői pályafutása során bajnokságot nyert az MTK-val és a Ferencvárossal, 1987-ben egy rövid ideig megbízott szövetségi kapitányként dolgozott a labdarúgó-válogatott élén. 2008-ban megdöntötte Lakat Károly rekordját, több mint 626 élvonaleli mérkőzésen ült a kispadon. 2019. augusztus 9-én, 80. születésnapján róla nevezték el a pécsi utánpótlásképző-központot. Idén pedig kinevezték a PMFC szakmai koordinátorának.

magyarnemzet.hu
Címkék:
 • A gyurcsányi „semmi”
  „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
 • Költő a szavakkal festett képekről
  Amióta az eszemet tudom, mindig versbe voltam zárva. Úgy szoktam megfogalmazni, hogy körülöttem az élet prózában zajlik, de én versben gondolkodom. A költő számára más életfilozófiát jelölt ki a Teremtő.
 • Németország meghívót küldött a migránsoknak 2015-ben
  A német politika és sajtó "meghívót küldött" a migránsoknak 2015-ben, pedig egy ilyen döntést egyedül nem hozhatott volna meg - mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a XXI. Század Intézet által kedden rendezett, a Facebookon követhető beszélgetésen.
 • Az igazolt fertőzöttek között változatlanul a fiatalok vannak többségben
  Az igazolt fertőzöttek között változatlanul a 20-29 éves fiatalok vannak túlnyomó többségben, ezért van szükség a szórakozóhelyek bezárására 23 órakor - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján az országos tisztifőorvos.
MTI Hírfelhasználó