Zenta: Adakozás Olivér gyógyításáért
2020. augusztus 7. 20:12

Több mint 200 ezer dinárt gyűjtöttek a ma délelőtti jótékonysági megmozduláson a zentaiak.

„Adj és kapni fogsz, sokkal többet, mint valaha gondoltad volna. Adj, adj mindig többet és többet, bízz, tarts ki, és adj! Az adakozástól még senki nem lett szegény!” - Írta egykor Anne Frank, s a zentai jótékonykodók is így érezhettek, hiszen igen szép összeget gyűjtöttek a bajmoki beteg kisfiú, Pál Gajódi Olivér megsegítésére.

Az adománygyűjtést a helybéli anyukák szervezték meg a Vöröskereszttel összefogva. Polyák Hajnalka, a kezdeményezés koordinátora elmondta, hogy 212.405 dinárt, plusz 60 eurót gyűjtöttek. Így 219.605 dinárt utal majd a zentai Vöröskereszt hétfőn Pál Gajódi Olivér számlájára. Az akciót pár nap alatt szervezték meg a közösségi oldalon, mégis rengetegen jöttek a standhoz, ahol pogácsát, sütit, üdítőt, szódát árultak. Nagyon nagy volt a nyüzsgés a Vöröskeresztes standnál, sokan nem fogyasztottak semmit, csak bedobták az adományozni szánt összeget a kasszába. Segíteni jöttek, adni, életet menteni – mesélte lelkesen Hajnalka. Több mint két millió euróba kerül az a génterápia, amire Olivérnek szüksége lenne, s ettől még messze van a család. Állapotán a Zolgensma nevű gyógyszer tudna javítani. A hét hónapos kisfiúnak gerincizom atrófiája van.

A jótékonysági akciót a következő pénteken is megszervezik, 14-én ismét megtalálhatják majd az anyukák és gyerekek csapatát a zentai piacon, hogy akik még tudnak, segíthessenek.

Vajdaság más városaiban is tartottak már adománygyűjtéseket, például Topolyán is. A legújabb felhívás pedig a csantavériektől érkezett. Ott vasárnap, augusztus 9-én 7 órától kerül sor az első jótékonysági gyűjtésre Olivér részére.

S amint hírportálunk korábban már beszámolt róla a Facebookon is létrehoztak egy licitációs oldalt, ahol különböző tárgyakra lehet licitálni, s a legnagyobb összeget kínáló nyertes szintén Olivér számlájára utalja a pénzt, mellyel a szükséges gyógyíttatásához járul hozzá.

Olivér állapotáról folyamatosa tájékozódhatnak az alábbi oldalon:

https://www.facebook.com/oliversmababy/

vajma.info
Címkék:
  • Fel kell venni a harcot a gravitáció ellen!
    A normalitás elleni háború légnyomást okozott magas poszton is.
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó