Vulkánkitörésre emlékeztető tűz Segesváron
2020. augusztus 7. 15:00

Ismét lángra kapott a segesvári hulladéklerakó, mintegy 400 négyzetméteres felületen égett a hulladék több órán át csütörtök éjjel. A megyei vészhelyzeti felügyelőség RO-ALERT sms-üzenetet is küldött a környékbelieknek a nagy mennyiségben felszálló füst miatt.

Vulkánkitörésre emlékeztető tűz Segesváron

Kép: Maros megyei tűzoltóság

A Maros Megyei Vészhelyzeti Felügyelőséget csütörtök este riasztották a segesvári hulladéktárolóhoz, ahol ismét lángra kapott a lerakott szemét. Az utóbbi időben többször kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak itt a kigyúlt hulladék miatt. A segesvári tűzoltók mellett a marosvásárhelyi hivatásos és a dánosi önkéntes tűzoltókat is a helyszínre irányították, és még három kereskedelmi egység víztároló kocsija is a segítségükre sietett. Beavatkozott a felügyelőség operatív csoportjának egy része: 30 katonai tűzoltó négy vízzel és habbal oltó berendezéssel felszerelt járművel érkezett a helyszínre.

Kép: Maros megyei tűzoltóság

A hevesen égő tűz mintegy 400 négyzetméter felületen égett nagy mennyiségű füstkibocsátással, ezért a vészhelyzeti felügyelőség RO-ALERT sms-üzenetet küldött a környékbelieknek a füst forrásával kapcsolatban – tájékoztatott a részletekről a Maros Megyei Vészhelyzeti Felügyelőség sajtófelelőse, Dan Petru Daniel. Tizennégy óra elteltével, péntek délelőtt még mindig a helyszínen voltak a vészhelyzeti felügyelőség tűzoltói, akik a rejtett tűzkitöréseken és füstkibocsátás megszüntetésén dolgoztak. A tűznek szerencsére nem volt emberáldozata – tájékoztatott a vészhelyzeti felügyelőség sajtófelelőse.

 Hajnal Csilla

szekelyhon.ro
Címkék:
  • Vakcinaügyben lassú az EU, új beszerzés is szükséges
    A magyar oltókapacitás jóval nagyobb, mint amennyi koronavírus elleni vakcina van - mondta Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök bejelentette azt is: legkésőbb 2022-től jövedelemadó-mentességet kapnak a 25 év alattiak.
  • A jég hátán (boldogan) élni
    Kupát szervezett az egykori műkorcsolya Európa-bajnok Gór-Sebestyén Júlia, miután szinte az összes nemzetközi versenyt törölték.
  • Erkölcsileg is elfogadhatatlan az EB álláspontja
    Az EP szövegében nagyon cinikus és arcátlan megállapítások vannak. Például azzal akarják kiszúrni a szemünket, hogy az Európai Unió már romastratégiát és más intézkedéseket fogadott el, amelyek bizonyos kisebbségeket védtek, és ezzel nekünk meg kellene elégednünk.
MTI Hírfelhasználó