Vulkánkitörésre emlékeztető tűz Segesváron
2020. augusztus 7. 15:00

Ismét lángra kapott a segesvári hulladéklerakó, mintegy 400 négyzetméteres felületen égett a hulladék több órán át csütörtök éjjel. A megyei vészhelyzeti felügyelőség RO-ALERT sms-üzenetet is küldött a környékbelieknek a nagy mennyiségben felszálló füst miatt.

Vulkánkitörésre emlékeztető tűz Segesváron

Kép: Maros megyei tűzoltóság

A Maros Megyei Vészhelyzeti Felügyelőséget csütörtök este riasztották a segesvári hulladéktárolóhoz, ahol ismét lángra kapott a lerakott szemét. Az utóbbi időben többször kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak itt a kigyúlt hulladék miatt. A segesvári tűzoltók mellett a marosvásárhelyi hivatásos és a dánosi önkéntes tűzoltókat is a helyszínre irányították, és még három kereskedelmi egység víztároló kocsija is a segítségükre sietett. Beavatkozott a felügyelőség operatív csoportjának egy része: 30 katonai tűzoltó négy vízzel és habbal oltó berendezéssel felszerelt járművel érkezett a helyszínre.

Kép: Maros megyei tűzoltóság

A hevesen égő tűz mintegy 400 négyzetméter felületen égett nagy mennyiségű füstkibocsátással, ezért a vészhelyzeti felügyelőség RO-ALERT sms-üzenetet küldött a környékbelieknek a füst forrásával kapcsolatban – tájékoztatott a részletekről a Maros Megyei Vészhelyzeti Felügyelőség sajtófelelőse, Dan Petru Daniel. Tizennégy óra elteltével, péntek délelőtt még mindig a helyszínen voltak a vészhelyzeti felügyelőség tűzoltói, akik a rejtett tűzkitöréseken és füstkibocsátás megszüntetésén dolgoztak. A tűznek szerencsére nem volt emberáldozata – tájékoztatott a vészhelyzeti felügyelőség sajtófelelőse.

 Hajnal Csilla

szekelyhon.ro
Címkék:
  • Fel kell venni a harcot a gravitáció ellen!
    A normalitás elleni háború légnyomást okozott magas poszton is.
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó